Main Content

SZU-Lyžovanie-skoky: Súťaž družstiev ovládli Rusi (2)

nedeľa, 1. február 2015 16:05 | Autor: TASR

Štrbské Pleso 1. februára (TASR) - Ruskí skokani na lyžiach získali zlato v súťaži družstiev na strednom mostíku v rámci Svetovej zimnej univerziády na Štrbskom Plese. Trio Jevgenij Klimov, Michail Maximočkin a Ilmir Hazetdinov triumfovalo s vyše 20-bodovým náskokom pred tímom Japonska (Kanta Takanaši, Minato Mabuči, Junširo Kobajaši), bronz vybojovali Poliaci Andrzej Zapotoczny, Stanislaw Biela a Jakub Kot. Slováci v súťaži chýbali.

Ruskí reprezentanti sa usadili na čele už po 1. kole, v ktorom viedli o štyri body pred Japonskom a tretím Poľskom. Vo finálovom kole, do ktorého postúpilo osem najlepších tímov, sa na predných priečkach poradie nezmenilo. Rusi ešte zvýšili svoj náskok a zaslúžene získali zlaté medaily. Najdlhšie skoky dňa predviedol Klimov, ktorý pristál na značke 96,5 a 98 m.

Súťaž družstiev uzavrela zápolenia v slovenskej časti SZU, o 18.00 je na Štrbskom Plese na programe ešte záverečný ceremoniál.

SZU - skoky na lyžiach - súťaž družstiev (stredný mostík):

1. Rusko (Jevgenij Klimov, Michail Maximočkin, Ilmir Hazetdinov) 723,2 b., 2. Japonsko (Kanta Takanaši, Minato Mabuči, Junširo Kobajaši) 702,3, 3. Poľsko (Andrzej Zapotoczny, Stanislaw Biela, Jakub Kot) 680,3, 4. Nemecko, 5. Fínsko, 6. Slovinsko

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o výsledky.