Main Content

KHL: Ďalšia sezóna bude bez Slovana Bratislava, píše agentúra TASS

pondelok, 2. február 2015 15:05 | Autor: TASR

Moskva 2. februára (TASR) - Slovenský hokejový klub Slovan Bratislava sa podľa ruskej tlačovej agentúry TASS nepredstaví v budúcej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). TASS sa v správe odvoláva na viaceré zdroje oboznámené so situáciou.

"Slovan zostane v súťaži iba v prípade, že získa dostatok financií od regionálnych partnerov. To však nie je v silách slovenského klubu," povedal TASS zdroj blízky predstavenstvu KHL.

Správa ruskej tlačovej agentúry je v rozpore s vyhlásením, prezidenta Dmitrija Černyšenka, ktorý pred nedávnym Zápasom hviezd v Soči povedal, že vedenie KHL má záujem, aby v nej jediný slovenský účastník pôsobil aj v sezóne 2015/2016. "K dnešnému dňu sme nedostali žiadne signály o tom, že by mal Slovan skončiť. Jeho prítomnosť v súťaži uvítame aj naďalej a osobne by som chcel, aby tento tím v súťaži hral," uviedol vtedy Černyšenko rovnako pre agentúru TASS.

Prebiehajúca sezóna je pre Slovan v poradí treťou v KHL, "belasým" patrí aktuálne posledná 14. priečka v tabuľke Západnej konferencie. Manažment bratislavského klubu v súčasnosti sonduje aj iné alternatívy, rakúske médiá nedávno písali o možnosti vstupu klubu do nadnárodnej EBEL, v hre je aj štart v českej extralige či možnosť návratu do slovenskej extraligy. Podľa TASS by mala byť budúcnosť Slovana vyriešená do 15. marca.

Práve Černyšenko po nástupe do funkcie prezidenta oznámil, že KHL prichádza s novou politikou jej ďalšieho vývoja. V súťaži by mali pôsobiť len ruské tímy s bohatou históriou a tradičné hokejové bašty z Európy. Na základe tohto rozhodnutia vedenie súťaže dávnejšie oznámilo, že od budúceho ročníka nepočíta s Medveščakom Záhreb.