Main Content

SZU-Hokej: Slováci podľahli na úvod v A-skupine Čechom 3:6

streda, 4. február 2015 16:05 | Autor: TASR

Granada 4. februára (TASR) - Slovenskí hokejisti podľahli vo svojom úvodnom vystúpení na 27. Svetovej zimnej univerziáde v A-skupine Česku 3:6. V granadskom Športovom paláci zaostávali za svojím súperom počas celého duelu herne aj strelecky, napriek tomu jeho pohodlný náskok v tretej tretine skorigovali dvomi gólmi. V českom drese sa hetrikom zaskvel Jan Dalecký.

Zverenci trénera Andreja Výboha ťahali od úvodu za kratší koniec. Z hokejok Josefa Koldu a Jana Daleckého inkasovali dva lacné góly, a hoci v 15. minúte znížil Trenčan po úspešnom natlačení sa pred bránku, českí študenti svoju aktivitu napokon zaslúžene korunovali tretím gólom po dorážke Petra Školouda. Veľa priestoru Slovákom nedali ani v druhej tretine, kontrolovali priebeh duelu a v 39. minúte si poistili triumf gólmi Šťastného a Daleckého. Na začiatku záverečnej časti síce znížil na 2:5 Gápa, no už o niekoľko okamihov zavŕšil hetrik Dalecký. Skóre stretnutia stanovil necelých päť minút pred koncom Denis Mihálik.

Najbližšie sa Slováci v základnej skupine stretnú v piatok o 20.30 s Čínou a o dva dni neskôr zavŕšia hlavnú fázu v rovnakom čase proti domácim Španielom.

27. Svetová zimná univerziáda - hokej:

A-skupina

Slovensko - Česko 3:6 (1:3, 0:2, 2:1)

Góly: 15. Trenčan (Marušiak), 42. Gápa (Pardavý), 59. Mihálik (Lunter, Ketner) – 2. Kolda, 3. Dalecký (Peslár, Škvor), 18. Školoud (Arnošt), 39. Šťastný (Matejka), 39. Dalecký (Šťastný, Zachar), 49. Dalecký (Škvor). Rozhodovali: Ansons (Lot.) - Heinonen (Fín.), Nyqvist (Švéd.), vylúčení: 5:6 navyše Peslar (ČR) 5+DKZ za úder do hlavy, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 17:49.

Zostava SR: Žiak - Lunter, Ketner, Rusina, Kopecký, Palovič, Nociar, Sucharda - Uhnák, Piačka, Mihálik - Szabó, Gápa, Pardavý - Trenčan, Zlocha, Marušiak - Bača, Kentoš, Budiak - Hús

ky lg