Main Content

Analýzy NHL (28.03): Zápasy na tipovanie

pondelok, 28. marec 2011 14:52 | Autor: Martin Gregor

Analýzy NHL (28.03): Zápasy na tipovanie
Analýzy NHL (28.03): Zápasy na tipovanie | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Dnes v noci nás čakajú len dve stretnutia zámorskej NHL. Odporúčame dať naše tipy na jeden tiket s celkovým kurzom 3,04. Držíme palce.

DETROIT RED WINGS – CHICAGO BLACKHAWKS

V tomto stretnutí sa môžeme tešiť na súboj dvoch mužstiev, ktoré patria medzi absolútnu špičku NHL. Blackhawks sú minuloroční víťazi Stanley Cupu a Red Wings sa v posledných troch sezónach dvakrát prebojovali až do finále.

V aktuálnej sezóne je na tom lepšie Detroit, ktorý je v silnej Západnej konferencií na druhom mieste, hneď za najlepším tímom ligy Vancouverom Canucks. Chicago je až ôsme a tak je stále aktívne “namočené” do bojov o playoff. Na ôsmom mieste majú len jednobodový náskok pred Calgary a dvojbodový pred Dallasom. Dnes preto musia proti Detroitu bodovať.

Favoritom stretnutia je podľa stávkových kancelárií Detroit, hoci v troch tohtosezónnych vzájomných zápasoch s BlackHawks dvakrát ťahal za kratší koniec povrazu.  

Detroit naposledy zvíťazil doma s Torontom, predtým však trikrát prehral. Chicago sa naposledy muselo zmieriť s domácou prehrou s Anaheimom, predtým zdolali doma Floridu a vonku Phoenix.

Hoci sú výsledky a počty gólov v zápasoch Detroitu a Chicaga ako na hojdačke dnes sa prikloníme k tipu na UNDER 5.5. Tomuto tipu veríme hlavne preto, že všetky tri vzájomné zápasy týchto súperov v aktuálnej sezóne skončili menším počtom gólov. Oba tímy sa medzi sebou veľmi dobre poznajú. Stretnutie bude pripomínať súboje v play-off a hráči určite nič nenechajú na náhodu.

Dôležité informácie potvrdzujúce náš tip

  • 4 z posledných 5 vzájomných zápasov týchto súperov sa skončili tipom na UNDER 5.5
  • 5 z posledných 7 zápasov Detroitu na domácom ľade sa skončilo tipom na UNDER 5.5
  • 4 z posledných 5 zápasov Chicaga skončili tipom na UNDER 5.5
  • Všetky tri vzájomné zápasy týchto súperov v aktuálnej sezóne skončili tipom na UNDER 5.5

Náš tip: UNDER 5,5 [ kurz 1,90 na BetClic ]

ANAHEIM DUCKS – COLORADO AVALANCHE

Pri pohľade na tabuľku Západnej konferencie je okamžite jasné, kto je v dnešnom zápase favoritom. Anaheim je na siedmom mieste v konferencií so ziskom 89 bodov, Colorado je druhým najhorším tímom ligy s 64 bodmi.

V dnešnom stretnutí pôjde o veľa hlavne domácim, keďže bojujú o účasť v playoff. Ak chcú ostať stále v hre musia v dnešnom zápase s outsiderom bodovať naplno.

Forma Anaheimu je vynikajúca. Naposledy dokázali vonku zdolať silný Detroit a z posledných šiestich zápasov vyhrali až v piatich prípadoch (3x po predĺžení).

Forma Colorada je naopak veľmi zlá. Z posledných 14 zápasov vyhrali len v dvoch prípadoch, aj to až po predĺžení.
Na základe všetkých faktorov budeme dnes tipovať víťazstvo Anaheimu. Okrem toho, že je v oveľa lepšej forme tento tip podporuje aj fakt, že Ducks sú stále v hre o playoff. Naopak Coloradu takpovediac už o nič nejde.

Dôležité informácie potvrdzujúce náš tip

  • Anaheim vyhral všetky tri zápasy proti Coloradu v tejto sezóne
  • 5-0 je bilancia Anaheimu proti Coloradu z posledných 5 vzájomných zápasov
  • 5-1 je bilancia Anaheimu z posledných  6 zápasov
  • 2-12 je bilancia Colorada z posledných 14 zápasov
  • 1-8 je bilancia Colorada vonku z posledných 9 zápasov

Náš tip: Víťazstvo Anaheimu [ kurz 1,60 na BetClic ]