Main Content

Slovák Lásik z Brescie: Na Seriu A mám ešte čas!

streda, 30. marec 2011 17:39 | Autor: Matej Dedinský

Slovák Lásik z Brescie: Na Seriu A mám ešte čas!
Slovák Lásik z Brescie: Na Seriu A mám ešte čas! | zdroj: csm-agency.sk

V Taliansku žije od pätnástich a po troch rokoch je jeho štart v prestížnej Serii A na spadnutie. Slovák Richard Lásik sedel na lavičke v zápase Brescie proti Juventusu. Sám však hovorí, že na debut v najvyššej súťaži má ešte čas. Talentovaný mladík poskytol pre Šport7 svoju výpoveď.

Jar v Brescii začala pre našinca veľmi sľubne. V tridsiatom kole sedel na lavičke svojho tímu, ktorý si zmeral sily proti „starej dáme“. „Vnímal som to celé veľmi emotívne, hoci som to chcel brať s chladnou hlavou. Musel som sa sústrediť na zápas. Rovnako to prežívali aj rodičia. Držali mi palce,“ hovorí mládežnícky reprezentant.

Richard oblieka dres tímu, v ktorom donedávna hrával súčasný kapitán Slovenska Marek Hamšík. Vďaka talentu ho futbalová verejnosť spája práve s ním a chce mať z perspektívneho hráča nového nasledovníka. Lásik tlak a očakávania fanúšikov nepopiera: „Je to zrejmé. Keď idem hrať za „repre“, všetci čakajú, že ako hráč spoza hraníc podám excelentný výkon. V podstate by to tak malo byť. Nie som ale taký fenomén, čo prejde cez štyroch hráčov a nakoniec zakončí akciu gólom,“ hovorí s úsmevom a dodáva: „Myslím, že na tú Seriu A mám predsa čas. Teraz to ešte vyjsť nemusí. Dúfam, že budúci rok už určite.“

Talent z Venglošovej futbalovej akadémie nemá svoj obľúbený taliansky tím. Domnieva sa však, že titul pôjde do Milána a pobijú sa oň AC s Interom. Richard taktiež neinklinuje k futbalovým idolom. „Neviem, čím to je. Možno teraz sa už snažím pozerať sám na seba a nevšímať si ostatných. Samozrejme, vždy je správne, keď si zoberieme z lepších dobrý príklad,“ tvrdí hráč Brescie.

Perspektívny Petržalčan odohrá v rezervnom tíme A-tímu poslednú sezónu a v lete sa rozhodne, či zmení pôsobisko. Do Talianska prišiel v pätnástich z bratislavského Slovana a priznáva, že prvé dni neboli ľahké. „Pred troma rokmi ma oslovil manažér Juraj Vengloš s tým, že Brescia má o mňa záujem a chceli by ma vidieť v mužstve. Vedeli o mne z reprezentácie do 15 rokov. Potom sa všetko zbehlo nejako rýchlo.  Odcestoval som na týždennú skúšku a uspel som. Keď som sa vracal domov, oznámili mi, že by moje služby chceli využiť a od januára môžem prísť do Talianska. Začiatky sú u každého náročné. Predovšetkým po psychickej stránke. Nevedel som sa dohovoriť s trénerom a s niektorými chalanmi. Trvalo chvíľu, kým sme si všetci na seba zvykli. Teraz sme už super partia,“ uzatvára pre Šport7 Richard Lásik.