Main Content

Lyžovanie: Šéf FIS kritizoval organizátorov ZOH 2018

utorok, 10. február 2015 13:05 | Autor: TASR

Beaver Creek 10. februára (TASR) - Prezident Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) Gian Franco-Kasper kritizoval organizátorov ZOH 2018 v Pjongčangu za ich nerozhodné správanie sa spojené s politickým hašterením.

Skúsený švajčiarsky funkcionár pre agentúru Reuters uviedol, že testovacie podujatia pred ZOH 2018, ktoré figurujú v kalendári FIS pre budúcu sezónu, sa s veľkou pravdepodobnosťou neuskutočnia v plánovanom termíne.

"Boli tu pred niekoľkými dňami, početná delegácia z Pjongčangu. Neviem z akého dôvodu sa ale rozhodli, že zrazu chcú meniť dejiská i termíny podujatí. Práve teraz, keď je všetko naplánované," uviedol Franco-Kasper z dejiska MS v americkom Beaver Creeku.

Podľa šéfa FIS je za mnohými nezhodami politické hašterenie. "Nevedia sa dohodnúť, kto zaplatí určité veci. Či to pôjde zo štátnej pokladnice alebo financie poskytne daná provincia. Už teraz sú pozadu s výstavbou viacerých športovísk a to ešte chcú organizovať súťaže bobistov a sánkarov v inej krajine. Verím, že sa celá situácia vyrieši, ale momentálne nám to spôsobuje obavy," dodal Franco-Kasper.

V Kórejskej republike sa majú uskutočniť dve podujatia Svetového pohára FIS 2016 v alpskom lyžovaní a tri preteky snoubordistov.