Main Content

Balotelli maká na tréningoch. Konečne prišla želaná odmena

streda, 11. február 2015 13:05 | Autor: TASR

Balotelli maká na tréningoch. Konečne prišla želaná odmena
Balotelli maká na tréningoch. Konečne prišla želaná odmena | zdroj: © TASR

Liverpool 11. februára (TASR) - Po siedmich mesiacoch, 14 zápasoch a 48 streleckých pokusov ukončil útočník Mario Balotelli gólové suchoty v anglickej futbalovej Premier League.

V utorňajšom ligovom stretnutí proti Tottenhamu v 83. minúte zblízka pravačkou prekonal brankára hostí Huga Llorisa a zariadil tesné víťazstvo FC Liverpool 3:2.

Balotelli po letnom odchode z AC Miláno neprežíval v Anglicku práve najvydarenejšie obdobie, no v utorok bol hlavným strojcom liverpoolskeho úspechu. Na ihrisko vybehol ako striedajúci hráč až v 74. minúte a svojím presným zásahom o pár minút neskôr rozjasal fanúšikov na Anfield Road.

"Mario pracuje na tréningoch naozaj tvrdo, v uplynulých týždňoch bol navyše chorý, takže to, že dnes rozhodol zápas, je niečo skvelé. Gól si skutočne zaslúžil," nešetril chválou po stretnutí asistent hlavného trénera Colin Pascoe. K premiérovému ligovému gólu Balotellimu zagratuloval aj obranca Sakho.

"Je to pre neho, tím a celý klub úžasný moment. Verím, že bude strieľať viac gólov, pretože je to skvelý chlapík a okrem toho každý deň na tréningoch odvádza kus práce," uviedol Sakho pre oficiálny klubový web.

Liverpool nasmerovali za plným bodovým ziskom svojimi gólmi Markovič a Gerrard, avšak hostia dokázali v dramatickom dueli dvakrát dohnať náskok. Na ten Balotelliho však už odpoveď nenašli, "The Reds" si tak upevnili siedmu priečku v tabuľke a na šiesty Tottenham už stráca iba jeden bod. Za domácich odohral slovenský obranca Martin Škrtel celý zápas a v 40. minúte videl žltú kartu.