Main Content

Beh na lyžiach: V Östersunde dominovali Nóri, Procházková prvýkrát bodovala (2)

sobota, 14. február 2015 15:05 | Autor: TASR

Östersund 14. februára (TASR) - Nórska bežkyňa na lyžiach Marit Björgenová vyhrala sobotňajší šprint klasickou technikou v rámci Svetového pohára vo švédskom Östersunde. Druhé miesto si vybojovala jej krajanka Maiken Caaspersen Fallová a tretia skončila domáca Stina Nilssonová. Slovenská reprezentantka Alena Procházková obsadila 29. priečku a prvýkrát v sezóne si tak pripísala body do celkového poradia SP.

Procházková dosiahla v kvalifikácii 22. najlepší čas a zabezpečila si postup do vyraďovacích bojov. V nich však skončila už vo štvrťfinále, keď vo svojom štvrtom rozbehu obsadila posledné šieste miesto s vyše šesťsekundovou stratou na prvú Fallovú. Za konečné 29. miesto si pripísala na konto dva body.

Sobotňajšie preteky jednoznačne ovládli nórske reprezentantky, keďže sa až šesť z nich prebojovalo do najlepšej sedmičky poradia.

Pretekárom z tejto severskej krajiny sa darilo aj v kategórii mužov, okrem víťazného Finna Haagena Krogha sa do najlepšej osmičky dostali ďalší štyria jeho krajania.

Jediný slovenský zástupca Peter Mlynár obsadil v kvalifikácii až 75. priečku a nepostúpil.