Main Content

Lyžovanie-MS: Slalom- Zuzulová v pozícii ataku, Vlhová v 2.kole až po 30-ke (2)

sobota, 14. február 2015 21:05 | Autor: TASR

Vail/Beaver Creek 14. februára (TASR) - Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová dosiahla v sobotu najrýchlejší čas v 1. kole majstrovského slalomu na jej materskom svahu v Beaver Creeku pri Vaile. Slovenka Veronika Velez-Zuzulová na "rozhádzanej" ale rytmickej trati dosiahla desiaty čas so stratou 1,18 s, Petre Vlhovej jazda nevyšla a jej manko sa vyšplhalo na 3,05 s.

Velez-Zuzulová sa na trať jej jediného vystúpenia na svetovom šampionáte vydala s číslom 12, teda už na trochu rozbitom povrchu. Neurobila žiadnu veľkú chybu a išla väčšinou na hranici rizika, akurát v úsekoch s viac "zatvorenými" bránkami volila istejší oblúk, zrejme aj pod vplyvom vedomia, že druhé kolo postavil jej otec Timotej Zuzula. V druhej jazde tak mohla v priamejšom kurze využiť viac svoju techniku "spodnej časti tela" a prípadne aj zaútočiť na medailu. Druhá v poradí, Švédka Frida Hansdotterová stratila na Schiffrinovú 40 a tretia Češka Šárka Strachová 44 stotín, takže 30-ročnú slovenskú slalomársku rutinérku delilo od cenného kovu 74 stotín.

O jedenásť rokov mladšia Vlhová súťažila s číslom 25 a hoci tiež neurobila vážnejšiu chybu, husté bránky prvého kola jej nesadli. Napokon ju klasifikovali na 33. priečke, čo znamenalo štart až po tridsiatke druhého kola. Od výhodnej štartovej pozície číslo jeden (opačná 30-ka) ju delilo 8 stotín. Štart 2. kola bol plánovaný na 22.15 SEČ.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o tretí odsek.