Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (15.2.)

nedeľa, 15. február 2015 10:30 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa z anglickej Premier League (15.2.)
Správy dňa z anglickej Premier League (15.2.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER CITY: V lete by mohol na Etihad Stadium prísť 25-ročný záložník Yacin Brahimi z FC Porto. Veľkú rolu pri prípadnom naplnení tejto špekulácie zohrá prestupová čiastka, pretože Portugalčania pýtajú 40 miliónov libier. (Guardian)

MANCHESTER CITY: 21-ročného stopéra Matiju Nastasića delí 7 zápasov od prestupu do Schalke 04. Súčasťou hosťovania v Nemecku bola opcia na 9,5 milióna eur, ktorá má byť využitá práve v prípade, že Srb odohrá v týchto dueloch aspoň po jednom polčase.  (Goal)

MANCHESTER CITY: Talentovaný útočník José Ángel Pozo už nastúpil v pár dueloch za A-tím Citizens, no na pozíciu stabilného člena ešte nedorástol. Vyzerá to tak, že v lete odíde na hosťovanie. V hre je Juventus Turín a AC Miláno. (Transfermarkt)

LIVERPOOL: Výkony bosnianskeho záložníka Miralema Pjanića v Ríme upútali Brendana Rodgersa a je možné, že po sezóne po tomto hráčovi pôjde. (Metro)

LIVERPOOL: Spolupráca Liverpool FC a Álvara Arbelou by mohla byť po šiestich rokoch obnovená. Španielsky obranca, hrajúci za Real Madrid, je spájaný práve s návratom na Anfield Road. (Express)

CHELSEA: Taliansky Juventus sa údajne zameral na záložníka Oscara, ktorého by rád priviedol v priebehu letného prestupového okna. (Mirror)

ARSENAL: Hoci Kanonieri disponujú viacerými brankármi, ich využívanie obmedzujú zranenia. Aj preto sa špekuluje o kúpe 22-ročného Bernda Lena, hájaceho farby Leverkusenu. (Eurosport)

ARSENAL: 20-ročný dánsky záložník Patrick Olsen sa nepresadil v milánskom Interi a skúsiť by to mohol v Londýne. Arséne Wenger zvažuje angažovanie tohto mladíka, ktorý je na severe Európy považovaný za veľký talent.  (Metro)

ARSENAL: Na tlačovej konferencii manažér Arséne Wenger nepriamo potvrdil, že by rád získal Jacskona Martineza z Porta. Jeho prestup je zrejme len otázkou času, pričom práve Anglicko by malo byť cieľovou destináciou. (Goal)

MANCHESTER UNITED: FC Barcelona sa v minulosti už zaujímala o Juana Matu, no od Valencie dostala košom. Svoj záujem obnovuje teraz a španielskeho záložníka chce získať po skončení zákazu nakupovania, v roku 2016. (Daily Mail)

WEST HAM: Zranenie Andyho Carrolla prišlo vo veľmi nevhodnom čase, mimo prestupového obdobia. V pláne je tak hľadanie na trhu voľných hráčov, kde sa vedenie pokúsi nájsť vhodnú posilu do konca sezóny. (Telegraph)

SWANSEA CITY: V hľadáčiku Labutí je 20-ročný útočník Anderlechtu, Aleksandar Mitrović. Belgická liga je zatiaľ najkvalitnejšou, akú si tento Srb zahral a v lete by mal začať rokovať s waleským celkom.  (Transfermarkt)

NEWCASTLE: Defenzívny záložník Chiek Tioté si z Afrického pohára priniesol zranenie kolena a v klube majú obavu, že ide o vážny problém. Reprezentant Pobrežia Slonoviny v tejto sezóne dohral. (Daily Star)

ASTON VILLA: Odchod Paula Lamberta z Birminghamu bol, údajne, na spadnutie viackrát. Pred odvolaním mal mať majiteľ klubu dvakrát na stole rezignáciu tohto Škóta. Novým coachom sa včera oficiálne stal Tim Sherwood. (Guardian)

BURNLEY: Hoci bolo doteraz pomerne jasne uvádzané, že Danny Ings odmietol Real Sociedad, aby mohol ísť do Liverpoolu, čaká ho stretnutie s Davidom Moyesom. Na ňom bude riešiť prípadné detaily na španielskej zmluve. (Express)