Main Content

Lyžovanie-MS: Slovenskí bežci na lyžiach bývajú vo Falune v kláštore

pondelok, 16. február 2015 19:05 | Autor: TASR

Falun 16. februára (TASR) - Dva dni pred štartom MS v severskom lyžovaní čakalo na slovenských bežcov na lyžiach v dejisku šampionátu vo švédskom Falune nemilé prekvapenie. Organizátori ich ubytovali na naozaj netradičnom mieste - v kláštore.

"Vzhľadom na obmedzené finančné možnosti sme pre našu výpravu žiadali lacnejšie ubytovanie, ale naozaj sme nečakali, že to bude práve kláštor," povedal pre TASR športový riaditeľ bežeckého úseku Slovenskej lyžiarskej asociácie Michal Malák.

Päticu slovenských bežcov tak počas MS čakajú naozaj "sparťanské" podmienky, zmena ubytovania už totiž asi možná nebude. Do Falunu sa v pondelok presunula z víkendového SP v Östersunde dvojica Martin Bajčičák, Peter Mlynár spolu s trénerom Stanislavom Holienčíkom, večer sa k nim pridal aj Andrej Segeč. "Snažili sa ubytovanie hneď reklamovať, ale domáci im vysvetlili, že iná možnosť momentálne neexistuje. Budú sa teda musieť trochu uskromniť, pretože sociálne zariadenia sú spoločné, na izbách nie sú televízory a postele sú trochu krátke," doplnil Malák.

V utorok sa k trojici Bajčičák, Mlynár a Segeč pripoja ešte Erik Urgela a Martin Kapšo, ktorí na MS absolvujú iba súťaž v šprinte. Ženská časť slovenskej výpravy podobné problémy nemá - Alena Procházková a Barbora Klementová sa spolu s trénerom Jánom Valuškom pripravujú priamo v dejisku MS už od 7. februára a majú prenajatý dom.