Main Content

Futbal: Bývalý slovenský reprezentant Peter Németh trénerom Dynama Drážďany

utorok, 17. február 2015 14:05 | Autor: TASR

Drážďany 17. februára (TASR) - Bývalý slovenský futbalový reprezentant Peter Németh sa stal novým trénerom nemeckého klubu Dynamo Drážďany. Treťoligista ho uviedol do funkcie na utorňajšej tlačovej konferencii, informovala agentúra DPA.

"Musíme sa z tejto ťažke situácie dostať von disciplínou,. tvrdou prácou a rešpektom. Prichádzam s jasným postojom: V tejto lige môžeme vyhrať nad každým," uviedol 42-ročný Németh, ktorý na lavičke nahradil v pondelok odvolaného Stefana Bögera.

Németh už pracoval v Drážďanoch ako asistent trénera pod Olafom Janssenom od roku 2013 do leta 2014 a tím opustil po zostupe z druhej najvyššej súťaže. Dynamo odštartovalo jarnú časť súťaže tromi prehrami a aktuálne mu patrí v tabuľke 8. miesto s päťbodovou stratou na barážovú priečku.

Hráčsku kariéru odštartoval Németh v Prievidzi, neskôr obliekal dresy Baníka Prievidza, MŠK Žilina, Interu Bratislava, Baníka Ostrava, Trenčína a v druhej nemeckej lige aj Eintrachtu Frankfurt a Sportfreunde Siegen. V Siegene začal aj s trénerstvom.

mp