Main Content

Hokej: Hlasy po zápase 51. kola extraligy B. Bystrica - Nitra (2:3)

utorok, 17. február 2015 21:05 | Autor: TASR

Hlasy po zápase 51. kola extraligy B. Bystrica - Nitra (2:3)

Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: "Nezopakovali sme výkon proti Košiciam, vystrašil nás prvý gól v úvode, mali sme dobré i slabšie fázy v zápase, veľa chýb sme vyrobili v obrane. Výkon sme nevystupňovali, ba naopak, klesal, neviem, či únavou, no Nitra hrala dobre, zatienila nás v korčuľovaní, agresivite, súbojoch, zaslúžila si zvíťaziť. Musíme sa trafiť do zostavy, robili sme ju narýchlo, treba vyskúšať aj iné varianty, lebo niektorí hráči boli prvýkrát spolu. a chýbala zohratosť."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "My sme podali koncentrovaný výkon v obrane, hrali disciplinovane a tým, že domáci mali v nohách ťažký zápas proti Košiciiam a doplnili na poslednú chvíľu káder s unavenými hráčmi zo Slovana, to všetko nám hralo do kariet a vyťažili sme z toho tri body. Máme lepšie skóre zo vzájomných zápasov, takže si môžeme udržať ľahšie druhé miesto po základnej časti."

Roman Tománek, autor úvodného gólu Nitry: "My sme si uvedomovali, že hráme o druhé miesto. Vedeli sme, že nás budú chcieť od začiatku domáci zatlačiť, paradoxne sme prví skórovali, pozdvihlo nás to, vzadu sme si dávali pozor na chyby. S Bystricou vždy hráme na hrane, aj teraz, bolo cítiť, že každý sa na playoff zodpovedne pripravuje. Strelecké preteky s Kafkom neriešim, dôležité je, že sa darí tímu."

Tomáš Surový, nová posila B. Bystrice: "Nie som spokojný ako som hral, musíme sa zosúladiť v útoku. Bol to pre mňa prvý zápas v tomto drese, dôležité bude pripraviť sa na playoff. Tu sa hrá tiež v dobrom tempe, neviem, prečo extraligu každý podceňuje. Ešte nám treba zohrať do playoff tri zápasy a treba sa nám zohrať. Škoda, že som divákov nepotešil, dôležité však bude, aby sme boli všetci po sezóne spokojní. Hrať doma je pekné, no nie je čas na nostalgiu."

Michal Hudec, kapitán B. Bystrice: "Hrali sme o druhé miesto, zápas sa nám s kopcom nových hráčov nevydaril, viazla súhra, treba sa nám zohrať. Došli k nám kvalitní hráči, no nie je to jednoduché, keď prídu len na rozkorčuľovanie. Vytvorili sme útok, ktorý by mohol byť dobrý, no Tomáš Surový prišiel chvíľu predtým z Ruska a všetkým nám nohy akosi nešli, treba viac času, aby sme sa zohrali."