Main Content

KHL: Obšut si zahrá svoje prvé veľké finále

nedeľa, 3. apríl 2011 20:00 | Autor: TASR

Hokejový obranca Jaroslav Obšut si prvýkrát vo svojej seniorskej profesionálnej kariére zahrá vo finále ligovej súťaže, keď jeho Atlant Mytišči sa stal prvým účastníkom boja o Gagarinov pohár v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL).

Atlant vyradil vo finále Západnej konferencie Lokomotiv Jaroslavľ 4:2 na zápasy, posledný duel vyhral v sobotu 8:2. "Verili sme v náš úspech, každý z nás hral za svoj tím. Úvod nám trocha nevyšiel, ale nedávali sme to veľký význam. Chceli sme aj naďalej hrať svoju hru," povedal v rozhovore pre Sport-Express Obšut.

Výsledok 8:2 v poslednom stretnutí série play-off nie je veľmi typický. Mytišči však na ľade získalo prevahu a hráči Lokomotivu, keď už cítili, že sa im sezóna končí, akoby záver súboja aj podvedome vypustili. "Za stavu 5:2 už bolo všetko jasné. V tejto sérii sme mali mnoho výborných momentov na skórovanie, ale nepodarilo sa nám ich využiť. Dnes sa obrátila šťastena na našu stranu a padlo nám všetko, čo nám nevyšlo v predchádzajúcich dueloch," hovoril Obšut, ktorý doteraz finále Východnej konferencie príliš nesledoval. Súper Atlantu vzíde až zo siedmeho súboja série medzi Ufou a Magnitogorskom.

Obšut začínal sezónu v moskovskom Spartaku, po odchode trénera Miloša Říhu do Mytišči sa pobral za týmto trénerom. Pre Spartak už sezóna skončila, Atlant bude hrať o Gagarinov pohár.


Ersberg, Kalimulin a Klimenko hráčmi marca

Brankár Ufy Erik Ersberg, obranca Jaroslavľa Marat Kalimulin a útočník Glen Klimenko z Magnitogorska sa stali najlepšími hráčmi marca v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Informovala o tom internetová stránka súťaže.

Ersberg si ocenenie vyslúžil za sedem víťazných zápasov pri deviatich štartoch. Švéd v službách Ufy vychytal aj dva shutouty, v marci mal priemer 1,69 inkasovaného gólu na zápas a 94,3 % úspešnosť zákrokov.
Kalimulin dosiahol v trinástich dueloch bilanciu 1 gól, 4 asistencie a 10 plusových bodov. Klimenko sa v siedmich stretnutiach tešil zo siedmich presných zásahov, na svojom konte mal aj ďalšie tri gólové prihrávky. Nováčikom mesiaca marec sa v KHL stal Pavel Zdunov z Magnitogorska.

© WEBNOVINY