Main Content

Chelsea Londýn zakázala trom fanúšikom vstup na Stamford Bridge

štvrtok, 19. február 2015 22:05 | Autor: TASR

Chelsea Londýn zakázala trom fanúšikom vstup na Stamford Bridge
Chelsea Londýn zakázala trom fanúšikom vstup na Stamford Bridge | zdroj: © TASR

Londýn 19. februára (TASR) - Vedenie anglického futbalového klubu Chelsea Londýn zakázalo trom fanúšikom vstup na štadión Stamford Bridge po incidente v parížskom metre. Vo štvrtok o tom informovala agentúra DPA.

"Ak sa preukáže, že existujú dostatočné dôkazy o ich zapojení do incidentu, klub vydá doživotné zákazy," uviedli "The Blues" vo svojom stanovisku. "K dnešnému dňu sme dostali množstvo podstatných informácií a ďakujeme všetkým priaznivcom, ktorí nám ich poskytli."

Chelsea zároveň ubezpečila, že pokračuje v spolupráci s londýnskou a parížskou políciou pri vyšetrovaní rasistického incidentu, ktorý sa stal pred utorňajším duelom Ligy majstrov s Parížom St. Germain. Videozáznam od britského rezidenta žijúceho v Paríži zverejnil na svojej webstránke denník The Guardian. Ukazuje, ako sa asi hodinu pred futbalovým stretnutím snaží muž čiernej pleti dostať do preplneného vozňa na stanici metra Richelieu-Drouot, ale skupina mužov ho opakovane vytláča von skandujúc "my sme rasisti, my sme rasisti, tak sa nám to páči". Chelsea Londýn označila incident za "odporný" a odsúdili ho i viaceré osobnosti verejného života, vrátane premiéra Davida Camerona.