Main Content

Lyžovanie-severská-MS: Zlato v súťaži jednotlivcov pre Nemca Rydzeka

piatok, 20. február 2015 17:05 | Autor: TASR

Falun 20. februára (TASR) - Nemec Johannes Rydzek získal zlato v súťaži jednotlivcov v severskej kombinácii na MS vo Falune. Po skokoch a behu na 10 km mal v cieli náskok 1,3 s pred druhým Talianom Alessandrom Pittinom. Bronz si vybojoval obhajca prvenstva Francúz Jason Lamy Chappuis.

Po skokanskej časti sa usadil na čele poradia Nemec Eric Frenzel. Líder Svetového pohára sa prezentoval skokom dlhým 99 m a od rozhodcov dostal známku 121,6 b. Na 10-kilometrovú trať vybehol s 21-sekundovým náskokom pred druhým Japoncom Jošitom Watabem. Frenzel sa držal na vedúcej pozícii po približne tretí kilometer, keď sa na neho dotiahli súperi. Vedúca skupinka držala spolu krok až do záveru, v posledných metroch sa však odčlenil Rydzek s Pittinom. Viac síl mal napokon nemecký reprezentant, ktorý finišoval s 1,3-sekundovým náskokom pred Talianom.

Organizátorom MS v piatok komplikoval situáciu silný vietor a skoky sa oneskorili až o viac ako štyri hodiny, následne museli byť niekoľkokrát prerušené. Bežecká časť prebehla bez problémov.