Main Content

Lyžovanie-severská-MS: Zlato v súťaži jednotlivcov pre Nemca Rydzeka (2)

piatok, 20. február 2015 18:05 | Autor: TASR

Lyžovanie-severská-MS: Zlato v súťaži jednotlivcov pre Nemca Rydzeka (2)
Lyžovanie-severská-MS: Zlato v súťaži jednotlivcov pre Nemca Rydzeka (2) | zdroj: © TASR

Falun 20. februára (TASR) - Nemec Johannes Rydzek získal zlato v súťaži jednotlivcov v severskej kombinácii na MS vo Falune. Po skokoch a behu na 10 km mal v cieli náskok 1,3 s pred druhým Talianom Alessandrom Pittinom. Bronz si vybojoval obhajca prvenstva Francúz Jason Lamy Chappuis.

Po skokanskej časti sa usadil na čele poradia Nemec Eric Frenzel. Líder Svetového pohára sa na mostíku HS-100 prezentoval skokom dlhým 99 m a od rozhodcov dostal známku 121,6 b. Na 10-kilometrovú trať vybehol s 21-sekundovým náskokom pred druhým Japoncom Jošitom Watabem. Frenzel sa držal na vedúcej pozícii po približne tretí kilometer, keď sa na neho dotiahli súperi. Takmer až do záveru držala spolu krok sedemčlenná skupinka, v posledných metroch sa však odčlenil Rydzek s Pittinom. Viac síl mal napokon nemecký reprezentant, ktorý finišoval s 1,3-sekundovým náskokom pred Talianom a získal premiérový zlatý kov zo svetového šampionátu. Na najvyšší stupienok sa prepracoval z priebežnej piatej pozície po skokoch. Skvelý výkon predviedol Pittin, ktorý bol po prvej časti až 14. Olympijský šampión Frenzel obsadil v konečnej klasifikácii nepopulárnu štvrtú priečku.

Organizátorom MS v piatok komplikoval situáciu silný vietor a skoky sa oneskorili až o viac ako štyri hodiny, následne museli byť niekoľkokrát prerušené. Bežecká časť prebehla bez problémov.

 

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o ďalšie fakty