Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (22.2.)

nedeľa, 22. február 2015 06:13 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa z anglickej Premier League (22.2.)
Správy dňa z anglickej Premier League (22.2.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

CHELSEA: José Mourinho sa hanbí za rasistické správanie fanúšikov Chelsea, ktorí pred osemfinále Ligy majstrov v Paríži nenechali nastúpiť do metra černošského cestujúceho. Portugalčan sa nechal počuť, že bol šokovaný a verí, že klub adekvátne potrestá vinníkov, ktorí pošpinili dobré meno londýnskeho klubu.  (ČTK)

MANCHESTER UNITED: Ilkay Gündogan má čoskoro predĺžiť zmluvu s Dortmundom, no napriek tomu neutíchajú špekulácie o jeho odchode do Anglcika. Záujem o 24-ročného nemeckého reprezentanta s tureckými koreňmi má údajne Manchester United (clubcall.com)

LIVERPOOL: Jordon Ibe figuruje aj v ďalších plánoch Liverpoolu. Podľa miestnych médií bude klub s 19-ročným krídelníkom predlžovať kontrakt, ktorý má momentálne platnosť do júna 2017. (transfermarkt.de)

SOUTHAMPTON: Ola John z Benfiky sa podľa portugalských médií stal hlavným terčom Southamptonu. 22-ročný holandský ofenzívny hráč má síce v Portugalsku zmluvu až do roku 2017, no tá zrejme nebude dodržaná.(transfermarketweb.com)

SOUTHAMPTON: 23-ročný srbský záložník Filip Djuričič odišiel z Benficy na hosťovanie do Southamptonu a minulý týždeň v drese anglického klubu aj debutoval. Samotný hráč  by rád, keby na Ostrovoch mohol zostať aj v budúcej sezóne. Kluby o jeho ďalšej budúcnosti budú rokovať v lete.

SOUTHAMPTON: Southampton dnes môže proti Liverpoolu počítať i s Morganom Schneiderlinom a Shanom Longom. Obaja hráči sú k dispozícii po tom, čo si doliečili zranenie stehenného svalu, respektíve rebier. (clubcall.com)

NEWCASTLE: Napriek neúspechu s Dannym Ingsom sa kouč David Moyes stále snaží hľadať posily v Anglicku. Teraz by do Realu Sociedad chcel priviesť anglického krídelníka s africkými koreňmi Sammyho Ameobiho z Newcastlu. (Daily Mail)

WEST HAM: Pokutu tridsať tisíc libier dostal londýnsky West Ham United. Klub dostal od FA pokutu za správanie hráčov, ktorí v dueli so Southamptonom príliš emocionálne protestovali proti vylúčeniu brankára Adriána.(soccerway.com)

ASTON VILLA: Tim Sherwood sa pred niekoľkými dňami stal novým manažérom Aston Villy a už si vybral aj asistenta. Túto funkciu bude vykonávať 54-ročný Škót Kevin MacDonald.(teamtalk.com)