Main Content

Lyžovanie-SP: Mayer slávil kĺzavé double, Jansrud zrazil z Hirschera málo

nedeľa, 22. február 2015 13:05 | Autor: TASR

Saalbach 22. februára (TASR) - Rakúsky lyžiar Matthias Mayer slávil cez víkend v domácom stredisku Saalbach pomajstrovské "double" vo Svetovom pohári. Po sobotňajšom zjazde vyhral aj nedeľňajší super-G a získal svoj tretí triumf v seriáli, prvý v najmladšej alpskej disciplíne.

Triumf Mayera, olympijského šampióna v zjazde, vcelku vyplýval aj z logiky okolností - nedeľňajšia súťaž sa v niektorých úsekoch podobala tej spred 24 hodín a pre niektorých technikov bola príliš rýchla. Dvadsaťštyriročný pretekár dominoval s náskokom 23 stotín pred Francúzom Adrienom Theauxom, tretí skončil Nór Kjetil Jansrud (+0,27 s), ktorý si v disciplíne upevnil vedenie v boji o malý glóbus.

Vedenie v celkovom poradí SP si udržal špecialista na točivé disciplíny Rakúšan Marcel Hirscher, ktorý na príliš "zjazdovom" kurze super-G nemal veľkú šancu, ale za frenetického povzbudzovania fanúšikov podal výnimočný výkon a s číslom 31 sa usadil predbežne na 17. priečke.

Výsledky super-G SP mužov v Saalbachu:

1. Matthias Mayer (Rak.) 1:31,53, 2. Adrien Theaux (Fr.) +0,23 s, 3. Kjetil Jansrud (Nór.) +0,27, 4. Carlo Janka (Švajč.) +0,45, 5. Alexis Pinturault (Fr.) +0,51.