Main Content

Analýza Ligy majstrov: Real Madrid - Tottenham, Inter Miláno - Schalke 04

utorok, 5. apríl 2011 14:19 | Autor: Martin Gregor

Analýza Ligy majstrov: Real Madrid - Tottenham, Inter Miláno - Schalke 04
Analýza Ligy majstrov: Real Madrid - Tottenham, Inter Miláno - Schalke 04 | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Pokračovanie prestížnej Ligy majstrov na seba nenechalo dlho čakať. Po reprezentačnej prestávke nás čaká dnes a zajtra porcia štyroch fantastických stretnutí. Dnes hrá Real Madrid s Tottenhamom a Inter Miláno so Schalke. Prinášame vám našu predzápasovú analýzu.

Real Madrid – Tottenham Hotspur, 20.45

Pri pohľade na mená tímov je favorit jasný, no realita nie je taká jednoznačná. Real Madrid ako sedemnásobný víťaz Ligy majstrov privíta na domácej pôde nováčika medzi najlepšou 8-mičkou Tottenham Hotspur.

V lige majstrov sa obom tímom darí. Trochu odlišne to vyzerá v ich domácich súťažiach, Real totiž stratil šancu na ligový titul a Tottenham sa do budúcej sezóny ligy majstrov s určitosťou neprebojuje.  Tottenham prehral v tomto ročníku LM len na pôde Interu Miláno. Vtedy prehrával už 4:0 no po troch góloch Balea dokázal stiahnuť na konečných 4-3. Nebol ďaleko ani od senzačného vyrovnania.

Vo štvrťfinále vyradili “Londýnčania” talianske AC Miláno. Na ich pôde vyhrali 0-1 a doma udržali po vysoko taktickom výkone bezgólovú remízu. V odvetnom zápase však naznačili, že v poslednej dobe má ich forma klesajúcu krivku.

Real Madrid sa dostal do štvrťfinále ligy majstrov po dlhých siedmich sezónach. Po jednoznačnom postupe medzi 16-ku najlepších ich čakal v osemfinále minuloročný semifinalista FC Lyon. V prvom stretnutí vo Francúzsku sa zrodila zaslúžená remíza 1-1. Zverenci Joseho Mourinha však v domácej odvete predviedli vynikajúci futbal, ktorý bol konečne hodný mena tohto klubu. Lyonu v podstate nedali žiadnu šancu a zvíťazili zaslúžene 3-0. Niečo podobné očakávame z ich strany aj dnes proti Tottenhamu.

Na súpiske Realu Madrid sa nachádza meno Emmanuela Adebayora, na ktorého nemajú hráči Tottenhamu vôbec dobré spomienky. Počas jeho pôsobenia v Premier League strelil Tottenhamu 8 gólov.

Tréner Hotspur Harry Redknapp zas nemá dobré spomienky na Mourinha. V dobe kedy pôsobil kontroverzný Portugalčan na Britských ostrovoch na seba narazili v piatich prípadoch, pričom Mourinhove mužstvo všetky zápasy vyhralo.

Real Madrid v poslednej dobe predvádza veľmi dobrý futbal, hoci toto tvrdenie vyvracia ich nepochopiteľná víkendová domáca prehra so Sportingom Gijon (0-1). My si však dovolíme tvrdiť, že išlo len o veľky jednozápasový skrat. Real vyhral 5 z posledných 6 zápasov, pričom vo všetkých týchto stretnutiach bol lepším mužstvom a vždy strelil aspoň dva góly.

Naopak u Tottenhamu sa nám zdá, že toto mužstvo stráca v závere sezóny dych. Redknappovi zverenci počas celej sezóny patrili k najofenzívnejším mužstvám, či už išlo o Premier League alebo Ligu majstrov. Teraz však ťahajú sériu troch stretnutí bez gólu, pričom z posledných 5 zápasov vyhrali len jeden.

Keďže ide o prvý štvrťfinálový zápas obe mužstva vstúpia do stretnutia veľmi opatrne. Je totiž dobre overeným faktom, že v prvých stretnutiach je najdôležitejšie neinkasovať (hlavne ak začínate na domácej pôde). Pri pohľade na streleckú mizériu Tottenhamu z posledných zápasov si myslíme, že tipovať čisté konto Realu by nebolo takým riskom ako sa môže na prvý pohľad zdať.

Náš tip: Real neinkasuje [ kurz 2,20 na BetClic ]

Inter Miláno – Schalke 04, 20.45


Viťaz Ligy majstrov z minulej sezóny privíta na domácom štadióne v úvodnom štvrťfinálovom zápase nevyspytateľné nemecké mužstvo Schalke 04.

Inter zvíťazil v siedmich z posledných 8 domácich zápasov v rámci Ligy majstrov a dnes bude ich prioritou opäť zvíťaziť. Hráči talianskeho majstra si ani nič iné ako víťazstvo so Schalke nepripúšťajú.

Ofenzívnou oporou “talianov” bude opäť Samuel Eto’o, ktorý je spolu s Messim a Mariom Gomezom najlepším strelcom tohto ročníka Ligy majstrov. V doterajších 8 zápasoch strelil 8 gólov. Priemer gólu na zápas by si mohol udržať aj po dnešnom stretnutí.

Pri pohľade na historické štatistiky môžeme usúdiť, že Interu sa na domácej pôde proti nemeckým mužstvám pomerne darí. Z doterajších 16 stretnutí vyhral 10, remizoval raz a 5 zápasov prehral.

Prívlastok “nevyspytateľné” je ako ušitý pre mužstvo Schalke. Nikto z nás si totiž nespomína na tím, ktorý by bol v závere sezóny namočený do záchranárskych prác v domácej lige a popri tom by bojoval o postup medzi najlepšie štyri tímy v Európe. Okrem toho pri všetkej úcte k nemeckej lige existujú minimálne dve, alebo tri európske ligy, ktoré sú ako tá nemecká kvalitnejšie.

Zápasy Schalke sú vďačné na rôzne prekvapenia a preto možnosť tipovania víťaza dnes vynecháme. Zamerať sa na počty gólov je tiež otázne. Občas totiž padne v zápasoch Interu 5-6 gólov a hneď v tom ďalšom sa zrodí bezgólová remíza. Niečo podobné platí aj u Schalke.

Netradične sa preto budeme sústrediť na strelcov gólov. Atraktívny kurz je hlavne u Samuela Eto’o-a. Na to, že strelí v zápase gól je vypísaný kurz 1,90 (BetClic). Myslíme si, že túto príležitosť by sme mohli využiť. Pre odvážnejších je tu ešte zaujímavejší kurz na strelca prvého gólu. Na to, že Eto’o bude prvý strelec v zápase je vypísaný kurz 4,50.

Náš tip: Eto’o skóruje [ kurz 1,90 na BetClic ]
Náš tip risk: Eto’o strelí prvý gól v zápase [ kurz 4,50 na BetClic ]