Main Content

Hokej: Dukla Trenčín - ŠHK 37 Piešťany 4:1 v 54. kole - sumár, text

utorok, 24. február 2015 20:05 | Autor: TASR

Trenčín 24. februára (TASR) -

Dukla Trenčín - ŠHK 37 Piešťany 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Góly: 16. Kozák (Melichárek, Nemec), 21. Šišovský (Melichárek, Kozák), 31. Mikula (Hochcel, Habšuda), 53. Novajovský (Petrovický, Andersons) - 59. Leppänen (Holovič, Stupka). Rozhodovali: Jonák - Kacej, Výleta, vylúčení: 3:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Úvodné minúty susedského derby veľa vzruchu pred oboma bránkami nepriniesli. Tímy sa zjavne v prvom rade šetrili a dávali si pozor, aby sa pred play off nezranili. Mierne aktívnejší boli Trenčania, ktorí aj strelili prvý gól. Najskôr si vytvorili tlak v presilovej hre, no nedokázali ju využiť. Po návrate Mišuru však po Melichárekovej prihrávke trafil presne umiestnenou strelou navrátilec zo Slovana Bratislava Kozák. Piešťany mohli okamžite vyrovnať. Mišura ale nedokázal namieriť z dobrej pozície presne a tak v úvodnej dvadsaťminútovke padol iba jediný gól.

Aktívnejšie vstúpili do prostrednej tretiny Trenčania. Melichárek prestrčil puk pomedzi obrancov pre Šišovského, ktorý oklamal Rybára a zvýšil na 2:0. Tretí gól mal na hokejke už o pár sekúnd Mikula. Z ľavého kruhu napriahol, no gólman Piešťan na dvakrát skrotil puk. Napokon sa domácemu útočníkovi podarilo zvýšiť stav na 3:0 v polovici zápasu, keď osamotený pred bránkou "havranov" nezaváhal. Následne sa do hry dostali aj hostia. Po Klempovom prieniku zvonila za Nagyom žŕdka.

Záverečná dvadsaťminútovka priniesla najviac vzrušujúcich momentov. Streliť vôbec prvý tohtosezónny gól Piešťan v Trenčíne mohol Mišura, no Nagya nedokázal prestreliť. Následný Vaculínov teč mieril iba do stredu bránky. Na opačnej strane sa neujala spolupráca Melichárka s Nemcom. Dukle sa podarilo pridať aj štvrtý gól v presilovej hre. Skúsený Petrovický krížnou prihrávkou vyzval na zakončenie Novajovského, ten sa pohral s Rybárom a pomedzi jeho nohy skóroval. Piešťanom sa napokon podarilo streliť čestný gól dve minúty pred koncom zápasu, keď Nagy nedokázal včas zareagovať na strelu Leppänenovu strelu.