Main Content

NHL: Jágra vymenili z New Jersey Devils do Floridy Panthers (2)

piatok, 27. február 2015 11:05 | Autor: TASR

New York 27. februára (TASR) - Český hokejový útočník Jaromír Jágr vymenil v NHL dres New Jersey Devils za Floridu Panthers. Diabli za 43-ročného českého veterána získali právo výberu v 2. a 3. kole vstupného draftu 2015, resp. 2016, informoval oficiálny web profiligy. V tíme Panthers bude spoluhráčom slovenského útočníka Tomáša Kopeckého.

"Sledovať Jágra je stále veľký zážitok. Veríme, že prinesie do ofenzívy kvalitu, stabilitu a svojimi vodcovskými schopnosťami bude pre tím obrovským prínosom. Je to zároveň ideálna príležitosť pre našich mladých chlapcov. Na Jágrovi budú môcť sledovať, ako tvrdo treba pracovať, aby sa v budúcnosti dostali na jeho úroveň. Bude pre nich mentorom," povedal generálny manažér Floridy Dale Tallon.

Floride patrí v tabuľke Východnej konferencie 9. priečka a čaká ju boj o účasť v play off, na ôsmy Boston stráca len dva body. Zaujímavé je porovnanie, že Jágr odohral v zámorskej profilige 1530 zápasov, čo je len o zhruba stovku menej ako Florida. Sám sa z víťazstiev tešil viackrát ako jeho nový klub (771 - 643). Dvakrát získal Stanleyho pohár, pričom Florida na prestížny grál čaká. Jágr by sa mal pripojiť k svojmu ôsmemu tímu v NHL v piatok. Prvý zápas by mohol absolvovať na druhý deň, keď jeho tím privíta Buffalo Sabres.

"Výmena nesúvisí s tým, že sme včera prehrali. Dala nám príležitosť získať dve draftové voľby, ktoré nám môžu pomôcť do budúcnosti. Neznamená to, že by sme nebojovali o play off," objasnil pre nhl.com generálny manažér New Jersey Lou Lamoriello.

Skúsený český harcovník získal v 57 zápasoch v tejto sezóne 29 bodov (11+18). Jágr pôsobil v Devils necelé dve sezóny. Spolu v drese New Jersey nazbieral 67 bodov (24+43). Jágr je šiestym najlepším strelcom histórie NHL s 716 gólmi, siedmy v počte asistencií (1068) a piaty najproduktívnejší s 1784 bodmi. Na konte má dva Stanleyho poháre s Pittsburghom, hrával aj vo Washingtone, Philadelphii, NY Rangers, Dallase, Bostone či Omsku. Je olympijský víťaz z Nagana 1998 a dvojnásobný majster sveta. Až 5-krát získal Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča ligy a raz Hart Trophy pre najužitočnejšieho hráča ligy.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 2.-4. odsek.