Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.3.)

nedeľa, 1. marec 2015 12:28 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.3.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.3.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: 50 miliónov eur majú v klube vyčlenených na príchod záložníka a krajného obrancu. Médiá už píšu aj o konkrétnych menách, a to Lukaszovi Piszczekovi z Borussie Dortmund a posilou do stredu by mohol byť Mattia De Sciglio z AC Milána. (Eurosport)

BARCELONA: Katalánci sa pokúsia uloviť ďalšieho talentovaného mladíka. 18-ročný defenzívny záložník Angelo Fulgini začína nastupovať za hlavný tím Valenciennes a práve odtiaľ by sa mohol sťahovať na Camp Nou. (lequipe)

ATLÉTICO MADRID: Atlético má dnes pred sebou náročný zápas so Sevillou a nastúpiť nemôže José María Giménez. Uruguajský obranca je vyradený zo zostavy pre zranenie stehenného svalu. (Marca)

REAL MADRID: K zápasovému programu sa priblížil Luka Modrić aj Fabio Coentrão. Chorvátov prvý štart po zranení je naplánovaný na 10. marec – duel so Schalke 04. Portugalčan by sa mohol predstaviť už dnes v ligovom zápase s Villarrealom. (Eurosport)

REAL MADRID: Sériu špekulácií vyvolala správa, že 22-ročný Jesé Rodriguéz by mohol v lete odísť na hosťovanie. Vinou zranenia tento talent nedokázal nadviazať na minulú sezónu, čo by sa dalo vyriešiť rozohraním sa v inom mužstve. (Newsnow)

SEVILLA: O oslabení zadných radov informujú v Andalúzii pred súbojom s Atléticom Madrid. Do hry nezasiahne Nicolás Pareja, ktorý má zranené lýtko. (Marca)

DEPORTIVO: Hélder Postiga absolvoval operáciu chrbta. Všetko dopadlo dobre a Portugalčan má pred sebou 4 mesiace rekonvalescencie. (klubový web)

VALENCIA: Los Che by chceli po sezóne priviesť Radamela Falcaa. Kolumbijský strelec v Manchestri United stále mierne zaostáva za očakávaniami, no jeho prestup na východ Španielska bude riešený len v prípade, že sa Valencia dostane do Ligy majstrov. (ESPN)

RAYO VALLECANO: Po včerajšku sa veľa hovorí o útočníkovi Albertovi Buenovi. Ten zostrelil Levante štyrmi gólmi (4:2), pričom všetky padli v rozpätí 23. a 38. minúty, teda za pätnásť minút.

ALMERÍA: FIFA si posvieti na UDA. Almería bola obvinená dánskym Aalborgom, od ktorého v roku 2011 kúpila obrancu Michaela Jakobsena. Španieli údajne nevyplatili celú prestupovú čiastku a dĺžia 50 tisíc eur. Ak bude toto podozrenie dokázané, klubu budú, okrem iného, v tabuľke odrátané tri body. V aktuálnej situácii by ho to zhodilo do zóny zostupu. (Skysports)

CELTA VIGO: Lekári púšťajú do hry pravého obrancu Huga Malla. Ten pauzoval s natrhnutými väzmi v kolene takmer dva mesiace a vrátiť by sa mohol zajtra proti Elche. (insidespanishfootball)