Main Content

Hokej: Play off extraligy: Popradčan Paločko o Zvolene: "Majú jeden dobrý útok"

nedeľa, 1. marec 2015 15:05 | Autor: TASR

Poprad 1. marca (TASR) - Hokejisti HK Poprad sú odhodlaní vstúpiť do štvrťfinálovej série play off Tipsport extraligy maximálne koncentrovaní a byť na ľade zvolenského družstva viac ako vyrovnaným súperom. Hlavný tréner popradského tímu Milan Jančuška očakáva vyrovnanú partiu, ktorú chce otvoriť víťazstvom hneď v prvom meraní síl.

Hokejistov spod Tatier trápili viaceré zranenia a niektoré priniesli aj otázniky ohľadne štartu vo štvrťfinálových zápoleniach. "Rado Suchý sa zranil v Banskej Bystrici, kde nedohral zápas, nemal vážne zranenie a na play off by mal byť v poriadku. Ľubo Bartečko má problémy s operovaným kolenom, v jeho prípade je to vážnejšie a uvidíme, či zasiahne do bojov v úvodných zápasoch play off. Danielovi Brejčákovi vyberali v pondelok drôty z ústnej dutiny, je to však ešte citlivé, no trénoval s nami. Nemôže byť v kontakte a ešte nejakú chvíľu to potrvá. Uvidíme ako bude rehabilitovať a regenerovať, podľa toho ho aj nasadíme do bojov," uviedol hlavný kormidelník Jančuška.

Popradčania sa na play off naladili víťazstvom 6:1 v domácom prostredí nad Skalicou. "Poteší každé víťazstvo po sérii troch prehier. Posledný zápas základnej časti sa počíta na rozbeh do play off. Sme radi za víťazstvo," konštatoval popradský obranca Štefan Fabian. "Vo vyraďovacej časti bude každý zápas náročný a je jedno, či sa stretne štvrtý s piatym, pretože každý sa chce vypnúť k najlepšiemu výkonu a postúpiť do druhého kola," dodal.

"Kamzíci" s 98 bodmi obsadili piatu pozíciu po základnej časti extraligy a za svojím štvrťfinálovým súperom zaostali v tabuľke o jediný bod. Bilancia vzájomných duelov však hovorí v ich prospech, keď triumfovali v štyroch zo šiestich zápasov. "Ambície budú najvyššie a to uspieť na zvolenskom ľade hneď v prvom zápase. Budeme sa na neho zodpovedne pripravovať a potom sa uvidí čo ďalej. Ak chceme ísť ďalej, tak si musíme veriť na každého súpera," zamyslel sa Fabian.

Tréner Jančuška sa v zakončení bude spoliehať predovšetkým na kvarteto Matúš Paločko, Tomáš Sýkora, Arne Kroták a Lukáš Hvila. Najlepší strelec Popradčanov s 25 gólmi Paločko pozná i recept na úspech: "Som rád, že hráme práve so Zvolenom, na zvolenskom ľade sa mi hrá dobre. Ide sa od stavu 0:0 a hrá sa na štyri víťazné duely. Ak každý nechá na ľade stodvadsaťpercentný výkon i srdiečko a sústredí sa na vlastný výkon, ktorým pomôže kolektívu, tak to bude víťazný krok. Súper má podľa mňa jeden dobrý útok a ak si ho postrážime, tak môžeme získať jeden duel na jeho ľade. Ak sa to podarí, tak si budeme viac veriť. Máme tri vyrovnané päťky a môžeme ukázať, že sme lepší."

Štvrťfinále play off odštartuje v pondelok 1. marca na zvolenskom ľade, do Popradu sa presťahuje 6. marca. Popradčania sa budú spoliehať na brankársku dvojicu Matúš Kostúr, Filip Landsman. Zvolenskú bránku bude strážiť trio Marek Šimko, Samuel Baroš a Roman Petrík.