Main Content

Banská Bystrica proti Trenčínu s vidinou náročnej série

nedeľa, 1. marec 2015 15:05 | Autor: TASR

Banská Bystrica proti Trenčínu s vidinou náročnej série
Banská Bystrica proti Trenčínu s vidinou náročnej série | zdroj: © TASR

Bratislava 1. marca (TASR) - Vôbec prvýkrát v histórii extraligovej play off narazia na seba hokejisti HC'05 Banská Bystrica a Dukly Trenčín.

Oba tímy majú vo svojich radoch niekoľko dôležitých osobností, ktoré môžu byť nielen vďaka štatistickému hľadisku rozhodujúcimi postavami štvrťfinálovej série tretieho tímu so šiestym po základnej časti. Hoci boli výsledky zo vzájomných duelov v doterajšom priebehu sezóny veľmi tesné, predsa len sa vo väčšine prípadov prikláňajú na stranu Banskobystričanov.

Až tri konfrontácie oboch aktérov sa v uplynulých šiestich mesiacoch skončili nerozhodne v riadnom hracom čase. O víťazovi tak rozhodlo predĺženie, respektíve nájazdy a dvakrát sa šťastena obrátila na tím trénera Miroslava Chudého. Tesným triumfom jeho zverencov v pomere 2:1 skončili aj ďalšie dva vzájomné stretnutia, no až to záverečné, v ktorom "barani" triumfovali 5:3, bolo spomedzi všetkých gólovo najjednoznačnejšie.

Veľkou zbraňou Bystričanov môže byť sila osobností ako Michal Handzuš, Petr Kafka Tomáš Surový či Michal Hudec. Okrem iných sa pod Urpínom v priebehu sezóny vystriedalo množstvo legionárov, ale aj brankárov, čím sa však znižuje zohratosť tímu. Tím spod Urpína podával napriek tomu vyrovnané výsledky, vďaka ktorým sa prepracoval na tretiu priečku v tabuľke. V súvislosti s Trenčínom však môžu naraziť na tvrdú prekážkou, ktorou je najväčšia opora Dukly v prebiehajúcom ročníku Branislav Konrád.

Trenčania sa aj vďaka nemu a skalopevnej defenzíve napriek šiestemu miestu stali druhým najlepšie zoskupeným obranným valom extraligy, keď po Košiciach inkasovali druhý najmenší počet gólov 120. Konrád si svojimi výkonmi vypýtal pozvánku do reprezentačného dresu. Jeho úspešnosť zásahov sa po základnej časti zastavila na čísle 93,38 %, čo je vzhľadom na počet odchytaných minút v porovnaní s ostatnými brankármi suverénne najlepšie číslo. Dukle môžu okrem skĺbenia skúseností Róberta Petrovického s talentovanou "mladou krvou" pomôcť aj extraligoví matadori Tibor Melichárek (19+20) s Vladimírom Nemcom (12+29), ktorí sú na čele tímovej produktivity.

Banská Bystrica - Trenčín v play off:
doteraz sa nestretli

Vzájomné zápasy v prebiehajúcej sezóne z pohľadu Banskej Bystrice: 2:1 (v), 1:0 pp a sn (d), 2:1 (d) 3:2 pp a sn (v), 2:3 pp (d), 5:3 (v)