Main Content

Hokej: Play off extraligy: Košičania vyrovnali sériu, spokojnejší hráči Piešťan

nedeľa, 1. marec 2015 21:05 | Autor: TASR

Košice 1. marca (TASR) - Hokejisti HC Košice síce zvíťazili v druhom štvrťfinálovom zápase v Steel aréne nad ŠHK 37 Piešťany 5:2, no sériu hranú na štyri víťazné duely iba vyrovnali na 1:1. V prvom zápase totiž nezachytili úvodnú tretinu a svojmu súperovi podľahli 1:3.

"Myslím si, že úvod zápasu bol taký, ako sme si predstavovali. Prvých desať minút sme ich nepustili z pásma a mali sme tam veľký tlak. Dali sme gól, škoda, že neprišiel ešte jeden upokojujúci," konštatoval po druhom zápase autor dvoch košických gólov Richard Jenčík, ktorému ku spokojnosti chýbalo i víťazstvo v prvom meraní síl: "Chceli sme potvrdiť domáce prostredie a vyhrávať 2:0 na zápasy. Nepodarilo sa nám to, no nevadí, ideme do Piešťan a už v prvom dueli budeme chcieť uspieť."

V oboch zápasoch sa strelecky presadil iba Peter Sojčík, ktorý prekonal oboch piešťanských brankárov Martina Šúreka i Patrika Rybára. "Spokojný som predovšetkým s tým, že sme dobre zareagovali na prvý duel, v ktorom nám to trochu nevyšlo. Dnes sme ukázali v čom je naša sila a zvíťazili sme. Gól v dnešnom zápase zahrial viac, keďže sme triumfovali, ale musím poďakovať Kuťasovi (pozn. Kutálek), ktorý mi to fantasticky hodil do prázdnej bránky. Ak by som nedal, tak by to bol hriech," uviedol Sojčík.

Košičanom chýbalo po prvom stretnutí zranené trio hráčov - Ivan Rachůnek, pre ktorého sa po operačnom zákroku sezóna zrejme skončila, Martin Štrbák pre úraz väzov kolena a Matej Češík. Košického centra zasiahol puk do tváre a ošetrený bol ešte na štadióne, kde mu zašili ranu v spánkovej oblasti. Napriek týmto veľkým stratám bol košický tréner Peter Oremus s predvedeným výkonom spokojný. "Bol to pre nás dôležitý druhý zápas, na ktorý sme nastúpili s cieľom vyrovnať stav série. Zvládli sme to, prístup chlapcov bol naozaj veľmi dobrý. Víťazstvo si vážime a verím, že v tomto výkone budeme pokračovať aj naďalej," zaželal si Oremus.

Hosťom na rozdiel od prvého duelu nevyšiel vstup do zápasu, ťažko sa presadzovali v útočnom pásme a košickí hráči ich príliš nepúšťali na dostrel Hylákovej bránky. "Začali sme zle, mali sme tam oslabenia a to určovalo ďalší priebeh zápasu. Dostali sme gól, no za stavu 0:1 sme sa pomerne dlho držali v hre. Znova sme boli vylučovaní, Košice sa chytili a išli do vedenia. Potom sme už nemali nárok na výhru," tvrdil ex-Košičan Dušan Pašek. Na ľade sa prejavili viackrát i emócie a súperiaci hráči si vymenili nielen uštipačné poznámky, ale i "priateľské" potľapkania. "Vyplynulo to z hry, prehrávali sme, boli sme naštvaní a je to play off, takže je to celé vybičované," priznal Marcel Holovič.

Zaslúženú prehru v nedeľňajšom zápase priznal po stretnutí aj piešťanský kormidelník Leo Gudas. Jeho zverenci ťahali od začiatku za kratší koniec a dovolili Košiciam dostať sa do veľkého tlaku. "Boli sme nedôslední v obrannej fáze a robili sme chybičky, ktoré sa nám v prvom zápase nestávali. Rozdiel v zápasoch bol markantný. Musím povedať, že som ešte nezažil, aby niekto verbálne nadával mojim hráčom na ľade a sprosto. Bol to človek s číslom 44 na drese a nebol to Gabriel Spilar," povedal Gudas, ktorý svoju poznámku nepriamo adresoval čiarovému rozhodcovi Martinovi Korbovi.

S priebežným stavom štvrťfinálovej série prejavil spokojnosť a od nedeľňajšieho večera môže premýšľať nad sériou, ktorá sa od stredy 4. marca presunie do Piešťan. "Som spokojný, že z Košíc odchádzame za nerozhodného stavu 1:1 na zápasy. Uvidíme, čo ukáže táto séria u nás. Zápasy sú naozaj náročné, pre hráčov je to veľké vypätie," dodal Gudas.