Main Content

Ideálna zostava 20. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 2. marec 2015 09:46 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 20. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 20. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Dvadsiate kolo bolo zároveň prvým jarným. Videli sme v ňom veľa dobrých výkonov, čo predznamenáva, že jarná časť môže byť zaujímavá. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Miloš Volešák (Žilina) – V šlágri kola bol jasným mužom zápasu. Brankári urobili v zápase rozdiel, pričom Volešák bol kladným hrdinom. Hlavne vďaka nemu Žilina tento zápas vyhrala, pretože ak by ju neudržal v hre v prvom polčase, bolo by vymaľované už po ňom. Chytil čisté šance Zreľákovi, Soumahovi, dvakrát Peltierovi a k tomu vyriešil množstvo ďalších nebezpečných akcií a mal aj potrebné šťastie.

Obrancovia

Martin Vrablec (Zlaté Moravce) – Už v prvej minúte dostal zlatomoravský pravý obranca Patrik Pavlenda červenú kartu. Chvíľu na tejto pozícii namiesto neho zaskakoval Szöke, ale keďže tréner Mráz videl, že tadiaľ vedie jeden domáci útok za druhým, poslal v 13. minúte na ihrisko ortodoxného pravého obrancu a ťah mu vyšiel. Odvtedy domáci po svojej ľavej strane poriadne nezaútočili, pretože kmeňový hráč Slovana svoju stranu zavrel a pomohol hosťom vybojovať cenný bod.

Jozef Piaček (Žilina) – Žilinská obrana síce v prvom polčase horela ako fakľa, ale nie cez Piačekov priestor. Ten navyše v niektorých kľúčových momentoch sťažil domácim zakončenie, hlavne pri Soumahovej šanci. V druhom polčase už boli hostia kompaktnejší a Piaček vykúzlil skvelý pas na Mihalíka, po ktorom padol druhý gól.

Matúš Čonka (Trnava) – Trnavský ľavý obranca vstúpil po jarnej časti veľmi dobrým výkonom. Najprv mohol sám po skvelom prieniku vyrovnať, ale trafil iba brvno. Neskôr dobre podporoval útok a odmeny sa dočkal pri štvrtom góle domácich, na ktorý Erikovi Sabovi ukážkovo nacentroval.

Stredopoliari

Gino van Kessel (Trenčín) – Ešte na ňom síce nebola viditeľná ľahkosť a v druhom polčase sa ukázalo, že ešte nemá hernú kondíciu na celý zápas, ale aj tak práve on zlomil zápas na trenčiansku stranu. Pred prvým gólom presne našiel Jaira, ktorý priťukol na gól Holúbkovi a na druhý gól už prihrával sám, keď jeho center využil Rabiu.

Erik Sabo (Trnava) – Už pred prvým zápasom sme upozornili, že je vo forme a zaradili ho medzi možných najlepších hráčov jarnej časti. A ak bude pokračovať v takýchto výkonoch, určite sa medzi najlepších aj zaradí. Najprv dobre diktoval tempo zápasu a v závere sa dočkal odmeny v podobe dvoch strelených gólov.

Slobodan Simovič (Slovan) – Srbský defenzívny stredopoliar sa ukázal v pozitívnom svetle hneď pri svojej premiére. Vyhrával osobné súboje, vďaka dlhým nohám čisto odoberal lopty, ktoré následne konštruktívne rozohrával. Problém mu nerobila nielen hra po zemi, ale ani vo vzduchu. Viac ako sľubný výkon v prvom zápase.

Tomáš Huk (Košice) – V Brezne, kde svoje jarné zápasy odohrá Podbrezová, mali menšiu prevahu hráči. Pomohol im k tomu výkon Huka, ktorý vyhrával dôležité osobné súboje, vďaka čomu získali hostia spomínanú prevahu. Huk takto vypracoval aj vedúci gól Košíc, keď skvele odzbrojil Podia a po osi Huk – Viazanko – Pačinda sa dostala lopta do siete. Čisto vyhraté osobné súboje mal aj v defenzíve, keď napríklad ukážkovo zastavil Vaščáka v poslednej chvíli, ktorý by sa inak dostal do čistej šance.

Cleber Silva Nascimento (Trnava) – Po dlhšom čase opäť podal výkon, na aký sme boli uňho zvyknutí ešte z nitrianskych čias. Jeho ľavačka v zápase spievala a stal sa zaslúžene najlepším hráčom zápasu. Bol pri štyroch góloch Trnavy a možno by bol aj pri poslednom, ale to už si ho domáci šetrili na lavičke.

Útočníci

Pavol Masaryk (Ružomberok) – Tento dvojnásobný držiteľ streleckej koruny nehral pre zranenie kolena dva roky poriadne futbal, aj v závere prípravy mal problémy, preto nastúpil proti Senici iba na posledných 30 minút, no aj tak dvomi gólmi otočil zápas. Má už síce 35 rokov, ale strieľať góly stále vie. Ak bude pokračovať v tempe 2 góly za 30 minút, alebo aj na zápas, určite vyhrá aj tretí raz streleckú korunu, čo pred ním nikto nedokázal, síce málo reálne, ale človek nikdy nevie...

Martin Mikovič (Trnava) – Tento malý útočník, ktorý vytvára svojím pohybom tlak na súpera, bol proti Myjave mimoriadne produktívny. Na prvé dva góly, ktorými domáci otočili zápas, prihral Vlaskovi a Cleberovi, tretí dal sám, keď sa k nemu presne odrazila lopta. A týmto gólom zároveň definitívne zlomil odpor hostí.