Main Content

VIDEO: Hossa prispel gólom k víťazstvu Chicaga, vydarený debut B. Smitha

utorok, 3. marec 2015 10:05 | Autor: TASR

VIDEO: Hossa prispel gólom k víťazstvu Chicaga, vydarený debut B. Smitha
VIDEO: Hossa prispel gólom k víťazstvu Chicaga, vydarený debut B. Smitha | zdroj: © TASR

New York 3. marca (TASR) - Slovenský hokejista Marián Hossa pomohol v noci na utorok jedným gólom k triumfu Chicaga v domácom zápase NHL nad Carolinou 5:2. Pre 36-ročného krídelníka to bol 18. presný zásah v sezóne.

Hossa v 48. minúte strelou švihom spoza kruhu na vhadzovanie prekonal Antona Chudobina v bránke Hurricanes a poslal svoj tím do vedenia 5:1. Slovenský útočník sa zapísal do streleckej listiny po sedemzápasovej odmlke. Za hostí stihol v závere Rus Alexander Siomin už iba zmierniť prehru na konečných 2:5. Víťaznú premiéru v drese Blackhawks absolvovali nové posily Kimmo Timonen a Antoine Vermette, no najväčšiu pozornosť pútal kapitán "čiernych jastrabov" Jonathan Toews, ktorý sa na výhre podieľal dvoma gólmi a jednou asistenciou.

Chicago rozhodlo o svojom víťazstve v druhej tretine, ktorú vyhralo 3:0. "Využili sme naše šance. Keď sa dokážete súperovi gólovo vzdialiť v takomto stretnutí, môžete ho potom dohrávať s pokojom na hokejkách," vyznal sa pre zámorské médiá Toews, ktorý ôsmu sezónu v rade pokoril 20-gólovú hranicu. Hossa okrem gólu zaznamenal aj tri plusové body, dve trestné minúty a so šiestimi streleckými pokusmi bol najaktívnejším hráčom zápasu.

"Žraloci" zo San Jose vydolovali dôležité dva body, keď zdolali lídra Východnej konferencie Montreal hladko 4:0. Vydarený debut v domácom drese absolvoval krídelník Ben Smith, ktorého získali Sharks pred prestupovou uzávierkou z Chicaga. Do San Jose pricestoval iba hodinu pred úvodným buly, no nielenže zápas stihol, ale v ňom aj strelil úvodný gól a pridal ešte jednu asistenciu. "Po trejde som musel rýchlo prísť domov, zbaliť si kufor a ihneď sa premiestniť na letisko. Bol to bláznivý deň. Po prílete mi dali auto a trochu mi pomohla aj policajná eskorta, aby som sa na zápas dostavil na čas," prezradil Smith. "V tíme bola energia, akú som už dlho nevidel. Myslím si, že s tým mal veľa do činenia aj príchod Bena Smitha. Každého nabil energiou," poznamenal tréner Sharks Todd McLellan. Na víťazstve mal svoj podiel aj brankár Alex Stalock, ktorý chytil všetkých 20 súperových striel a zaknihoval si štvrtý shutout v profiligovej kariére. Montreal nestrelil San Jose gól už v treťom zápase v rade.

V ďalšom stretnutí NY Rangers v zostave už aj s novou posilou do obrany Keithom Yandlom pokorili najlepší tím súťaže Nashville 4:1. Nórsky útočník v službách "jazdcov" Mats Zuccarello-Aasen oslávil nový kontrakt dvomi asistenciami a titulom prvá hviezda zápasu. Predators prvýkrát v sezóne prehrali tri duely v rade.

Sumáre NHL:

NY RANGERS - NASHVILLE 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Góly: 7. M. Staal (Zuccarello, Brassard), 25. Kreider (Zuccarello, Brassard), 46. Moore (Girardi, Glass), 60. Nash (Klein) - 36. Cullen (Beck, Santorelli). Brankári: Talbot - Rinne, strely na bránku: 40:26, 18.006 divákov.

CHICAGO - CAROLINA 5:2 (1:0, 3:0, 1:2)
Góly: 9. Toews (Rozsíval, Hjalmarsson), 21. Toews (Keith), 30. Saad, 36. Krüger (Shaw), 48. HOSSA (Toews, Rozsíval) - 45. Liles (Nestrašil, Gerbe), 59. Siomin (E. Staal, McClement). Brankári: Crawford - Ward (41. Chudobin), strely na bránku: 26:29, 21.641 divákov.

SAN JOSE - MONTREAL 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Góly: 7. Smith (Hertl, Vlasic), 20. Pavelski (Burns, Thornton), 27. Irwin (Wingels, Smith), 54. Marleau (Pavelski, Couture). Brankári: Stalock - Price, strely na bránku: 37:20, 17.236 divákov.

Slovák v akcii:
Marián Hossa (Chicago) 18:01 1 0 1 +3 6 2

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/