Main Content

Dvojička Zvolena a Popradu so šachom a patovým stavom

streda, 4. marec 2015 14:05 | Autor: TASR

Dvojička Zvolena a Popradu so šachom a patovým stavom
Dvojička Zvolena a Popradu so šachom a patovým stavom | zdroj: © TASR

Zvolen 4. marca (TASR) - Pod Pustým hradom po dvoch štvrťfinálových zápasoch play off hokejovej extraligy s Popradom málokto zmúdrel. Hráči doslova a do písmena napĺňajú predurčený scenár tejto série, ktorý napísala tabuľka základnej časti. Stretli sa mužstvá, ktoré mali k sebe najbližšie a doterajšie výsledky (3:4 a 2:1) tomu aj napovedajú.

Obe strany majú naporúdzi silné argumenty, aby zvrátili patovú situáciu na svoju stranu a vymysleli účinnú rošádu. Kapitán Zvolenčanov Lukáš Jurík si myslí, že víťazstvo v druhom zápase bolo pre nich zlomové. "Po prvom zápase sme boli pod tlakom my, teraz sa situácia zvrtla. Verím tomu, že spod Tatier prídeme vysmiati, minimálne s jedným vyhratým zápasom."

Stačí si pripomenúť niektoré fragmenty a je jasné, na čom sa zápasy lámali. Na oboch stranách mali tréneri závažné argumenty, prečo prehrali, alebo boli úspešní. Zvolenský kouč Josef Turek s ľútosťou uviedol po prvom zápase situáciu za stavu 3:2 a výhodu presilovky. Namiesto toho, aby Zvolenčania náskok zveľadili, tak ho stratili. Popradský Milan Jančuška si zasa myslel, že zápas mohli rozhodnť skôr, keby uštedrili súperovi knokaut už v prvej tretine.

Niektorí hráči si sypali aj popol na hlavu. Kým Michal Chovan po prehre v prvom zápase označil výkon za naivný, Popradčania za mušketiersky so slovami všetci za jedného, jeden za všetkých.

Zvolenčania niečo sľúbili a aj splnili. Druhý zápas zvládli na výbornú, aj keď v obrane dvojice len ťažko zostavovali. Dovolili si vypustiť druhú tretinu, čo sa im mohlo vypomstiť, keby Popradčania šance premieňali.

Popradský brankár Matúš Kostúr porcioval druhý zápas na tretiny. "Druhú a tretiu sme boli lepší, z kopca šancí sme však málo vyťažili. Zaslúžili sme si vyhrať, nemáme sa za čo hanbiť. Po prvej tretine sme si povedali, že musíme hrať inak, pretože sme kopili chyby. Nastal obrat, vytvorili sme si tlak. Škoda, mohli sme v sérii vyhrávať, nestalo sa, oddýchneme si a už sa v predtihu tešíme na odvetu."

Michal Chovan strelil v druhom zápase rozhodujúci gól HKM Zvolen a opäť sa u neho prejavila pozícia špílmachra. "Bol to pre nás strašne dôležitý zápas, potrebovali sme nevyhnutne vyhrať. Domáci ľad bude pre Poprad výhoda, no my si trúfame opäť vyhrať, aj keď vyrovnanosť je nepochybná. V Poprade sa strieľa z každej pozície, bude to o dôraze a dobrom bránení na úzkom a krátkom ľade. Nás šľachtil super tímový výkon, dali sme do toho všetko, poradili sme si aj s obrovským náporom na psychiku a z takéhoto stavu mysle nemienime ubrať."