Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.3.)

štvrtok, 5. marec 2015 07:36 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.3.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.3.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

CALGARY: Kapitán Calgary Flames Mark Giordano podstúpil operáciu natrhnutej šľachy bicepsu a v tejto sezóne si už nezahrá. Jeden z adeptov na zisk Norris Trophy pre najlepšieho obrancu NHL sa bude zo zranenia zotavovať štyri až päť mesiacov.

COLUMBUS: Vedenie Columbusu Blue Jackets sa musí vyrovnať so stratou útočníka Brandona Dubinskeho, ktorý utrpel otras mozgu a termín jeho návratu na ľad preto nie je známy.

ISLANDERS: Nová posila New Yorku Islanders Tyler Kennedy sa neobjavil v zostave svojho nového zamestnávateľa v súboji s Dallasom Stars, keď mu do hry nedovolilo nastúpiť zranenie v dolnej časti tela.

VANCOUVER: Forward Vancouveru Canucks Henrik Sedin si na svoje konto pripísal 900. bod v kariére a s bilanciou 208+693 je najproduktívnejším hráčom histórie kanadského mančaftu.  

KHL

VLADIVOSTOK: Celok Admiralu Vladivostok povedie v budúcej sezóne ako hlavný tréner Sergej Šepelev, ktorý sa ku kormidlu ruského tímu dostal počas sezóny ako náhrada za Slováka Dušana Gregora.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

PLAY-OFF: Výsledky prvého kola play-off slovenskej najvyššej hokejovej súťaže:
ŠHK 37 Piešťany – HC Košice 3:4, stav série 1:2
MHC Mountfield Martin – HK Nitra 4:1, stav série 1:2