Main Content

Dudáš túži po obrate série, Handzuš chce rýchly koniec

nedeľa, 8. marec 2015 11:05 | Autor: TASR

Dudáš túži po obrate série, Handzuš chce rýchly koniec
Dudáš túži po obrate série, Handzuš chce rýchly koniec | zdroj: © TASR

Trenčín 8. marca (TASR) - Keď sa celá banskobystrická striedačka 220 sekúnd pred koncom tešila z vedúceho gólu Petra Kafku na 4:3, zrejme málokto veril, že štvrté štvrťfinále v Trenčíne bude mať ešte poriadne dramatické vyvrcholenie.

Zápas plný zvratov zakončila až nechytateľná realizácia samostatného nájazdu domáceho Martina Dudáša, ktorý vlial Trenčanom nádej pomýšľať na ďalší historický obrat série play off. Proti ich odhodlaniu však stojí tím nabitý menami na čele s Michalom Handzušom, ktorého prínos pre bystrický tím mal aj v sobotu impozantný charakter.

Štvrtý zápas priniesol ďalší zaujímavý štatistický ukazovateľ. Trenčín strelil v úvodných troch dueloch len dva góly, aj preto sa vôbec prvýkrát v sérii tešil z vedenia zápase až po takmer 180 minútach čistého času. Po Petrovického prvom góle a následnom vyrovnaní sa situácia otočila v prospech domácich. Aj túto výhodu však premárnili a od definitívneho konca sezóny ich v závere delilo len 220 sekúnd. Gólom na 4:4 však Tibor Melichárek rozprúdil na trenčianskom štadióne eufóriu, ktorú dokonal v siedmej sérii nájazdov Martin Dudáš. "Naladilo nás to. Ideme do ďalšieho zápasu s tým, že nemáme čo stratiť. Musíme si užívať hokej, už ten ďalší zápas môže byť posledný. Dáme do toho všetko, ako by už v ďalších dňoch nebolo nič iné. Budeme pokračovať a veriť, že nám to vyjde," povedal pre TASR po zápase 27-ročný český obranca.

Okrem víťazného gólu v stretnutí zaznamenal aj tri asistencie a výrazne tak pomohol svojmu tímu k vytúženému víťazstvu. Hoci hrala Dukla od polovice stretnutia v kŕči, spod neutíchajúceho tlaku sa napokon dokázala vymaniť v samom závere. "Bystrica má úžasný tím. Ich slabinou sú obrancovia, ale majú to poskladané výborne. Stále sa to u nás obracia na psychiku, ale stačí trošku vypustiť a oni to s týmto tímom dokážu využiť. Ak budeme hrať celý zápas na sto percent, môže nám to vyjsť," uviedol Dudáš.

Realizácia trestného strieľania z jeho strany bola vyvrcholením gólového pôstu útočníkov pred ním. Puk poslal z bezprostrednej blízkosti nekompromisne na Košarišťana a jednoduché riešenie bolo napokon tým víťazným. "Robil som si srandu z trénera, že by som išiel. Povedal mi, že ak chcem, môžem ísť, ale musím strieľať príklepom. Od začiatku som vedel, kam to chcem dať. Išlo len o to, aby som to trafil poriadne a vyšlo to," dodal Dudáš.

V nájazdoch podržal Trenčanov Branislav Konrád, ktorý si poradil aj s pokusom Michala Handzuša. Elitný center opäť ukázal svoje kvality a jeho prínos pre bystrický tím mal aj v sobotu impozantný charakter. Schopnosť vyhrať dôležité buly, zakryť si puk a rozdávať gólové prihrávky pomohla "baranom" k obratu v skóre. Zápas však nedotiahli do víťazného konca, čo ich po stretnutí mrzelo. "Chceli sme to ukončiť, ale na druhej strane stojí mužstvo, ktoré nechce skončiť sezónu. Dosiahnuť štvrtý víťazný duel je vždy najťažšie. My to vieme a urobíme všetko pre to, aby sme to ukončili už v Bystrici," povedal po stretnutí 37-ročný útočník.

Aj on si v piatej sérii nájazdov vylámal zuby na Konrádovi. V pribúdajúcich sériách už zakončovateľom dochádzali nápady, ten najjednoduchší napokon zvolil až Dudáš. Po zápase ho vyzdvihol aj center elitnej bystrickej formácie. "Je to asi najlepšia realizácia v takomto závere, zaveliť a vystreliť. Má výbornú strelu a tá sa nedala chytiť. Náš brankár však chytal super, len tentoraz sme mu nepomohli my, strelci," dodal Handzuš.