Main Content

Košičania excelovali a majú postupový mečbal

nedeľa, 8. marec 2015 21:05 | Autor: TASR

Košičania excelovali a majú postupový mečbal
Košičania excelovali a majú postupový mečbal | zdroj: © TASR

Košice 8. marca (TASR) - Až v piatom štvrťfinálovom zápase naplnili hráči úradujúceho slovenského šampióna HC Košice úlohu jednoznačného favorita a po presvedčivom triumfe 7:0 nad hokejistami Piešťan sa výrazne priblížili k postupu do semifinále Tipsport extraligy.

Najväčší podiel na víťazstve mal prvý košický útok, keď Peter Bartoš zaznamenal hetrik, Gabriel Spilar štyri asistencie a Richard Jenčík o jednu menej.

"Dôležité je víťazstvo a nie môj hetrik. Na zápas sme sa zodpovedne pripravili a sme radi, že sme ho zvládli. Šťastie bolo na našej strane, dali sme prvý i druhý gól a dôležité bolo, že sme ich nepúšťali do prečíslení, či šancí. Hrali sme zodpovedne vzadu a Saša nás v rozhodujúcich chvíľach podržal. Séria je dlhá a my musíme zvládnuť ešte posledný krok," hodnotil po stretnutí strelec hetriku Bartoš.

Je si vedomý, že vysoké víťazstvo na domácom ľade ešte neznamená splnenie cieľa postúpiť medzi elitné kvarteto play off extraligy. "Do ďalšieho zápasu musíme ísť skromne a nie s tým, že sme im dali sedmičku. Musíme si to užiť a od zajtra začína poctivá robota. Každý duel začína od 0:0, máme deň na regeneráciu, musíme sa dobre pripraviť i oddýchnuť a zvládnuť posledný krok," uviedol Bartoš.

Medzi obrancami sa najviac darilo kapitánovi Martinovi Štrbákovi, ktorý si pripísal na konto tri kanadské body za gól a dve asistencie. "Na tento duel sme sa pripravovali prakticky dva dni, nečakali sme s čím na nás vyrukujú, ale vychádzali sme od seba. Som veľmi rád a musím pochváliť celé mužstvo, že všetci do jedného sme k tomu pristúpili tak, ako sa má. Bolo to pre nás veľmi dôležité víťazstvo," konštatoval Štrbák, ktorého potešila i päťtisícová divácka kulisa: "Sme veľmi radi, že prišli. Touto cestou by som im chcel veľmi pekne poďakovať. Góly, pekné akcie a dobrý hokej povzbudzuje nielen ich, ale aj nás. Keď sa k tomu pridajú vlastní diváci a povzbudzovanie, tak je to omnoho lepšie."

Až príliš často boli v Steel aréne vylučovaní hráči Piešťan a logickým vyústením bol obrovský tlak súpera. "Zápas rozhodli naše oslabenia, naša nedisciplinovanosť v prvej a druhej tretine. Zlomilo sa to v polovici stretnutia a súper nás za to potrestal," konštatoval po stretnutí piešťanský kormidelník Leo Gudas.

Po predvedenom výkone sa slová ťažko hľadali aj Dušanovi Pašekovi, ktorý nešetril kritikou do vlastných radov. "Ťažko sa hodnotí po takomto zápase. Takto to však vyzerá, keď upustíme od svojej hry. Myslíme si, že budeme hrať s Košicami hokej a dostaneme sedmičku. Takto to chodí, my musíme bojovať a hrať obetavo a to je cesta ako môžeme potrápiť Košice. Zaznamenali sme tragikomický úvod, hrali sme veľa oslabení a to determinovalo to, že sme boli pod stálou paľbou, po ktorej sme dostali i góly," zamyslel sa Pašek.

Zdalo by sa, že výprask 0:7 by mohol piešťanských "havranov" pred šiestym duelom psychicky položiť, no Pašek v tom má jasno: "Nevidel by som to tak čierno. V play off je jedno či prehráte 3:4 alebo 0:7. Myslím si, že omnoho ťažšie na psychiku bol tretí zápas, kde sme prehrali dve sekundy pred koncom. Musíme sa z toho oklepať a v utorok podať úplne iný výkon."

Oba tímy majú deň na regeneráciu, séria medzi Piešťanmi a Košicami bude pokračovať v utorok 10. marca na piešťanskom ľade (17.00), oceliari v nej vedú 3:2 na zápasy.