Main Content

Ideálna zostava 14. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

streda, 11. marec 2015 07:34 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 14. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 14. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Štrnáste kolo sa dohralo až teraz, keďže v pôvodnom termíne sa nehralo najväčšie slovenské derby pre zdravotné problémy hráčov Trnavy a neskôr pre nespôsobilý terén. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Michal Šulla (Senica) – Má najväčšiu zásluhu na remízovom výsledku zápasu v Žiline. Najprv ho síce preveril nešťastne hlavou spoluhráč Chvátal, ale možno práve to ho dostalo do prevádzkovej teploty. Chytil nebezpečné pokusy Jeliča, Mihalíka a trikrát Škvarku, ktorý mu to vrátil pri jedinom góle domácich, keď Šullu nachytal. No bez neho by Senica nemala ani ten bod.

Obrancovia

Juraj Pilát (Zlaté Moravce) – Bola to vtedy preňho prvá väčšia šanca v sezóne a ukázal sa v nej. Košičania sa aj vďaka nemu nedostali do jedinej poriadnej šance a Pilát k tomu dobre podporoval ofenzívu. Kľúčový v zápase bol prvý gól, ktorý vypracoval skvelou prihrávkou na Pavelku práve Pilát.

Petr Pavlík (Senica) – Žilinčania boli v zápase proti Senici jasne lepší, ale to ešte neznamená, že musia taký zápas aj vyhrať. Okrem Šullu mal totiž svoje deň aj Pavlík, ktorý vyhrával dôležité osobné súboje a nebál sa zastaviť nájazdy súpera ani sklzom, ako napríklad na konci zápasu ten Letičov.

Róbert Pillár (Senica) – Dobrý deň senickej defenzívy podčiarkol výkonom aj Pillár. Domáci síce búšili, ale bránu stredom obrany neotvorili. Ich jediný gól padol po strele z diaľky, na čom stopéri nenesú podiel viny. A hoci hostia útočili ojedinele, tak ani v tomto zápase nezabudol Pillár ohroziť súperovu bránu pri štandardnej situácii.

Stredopoliari

Peter Orávik (Zlaté Moravce) – Aj keď sa nezapísal do zápasových štatistík, hoci by si to za výkon spomedzi všetkých na ihrisku najviac zaslúžil, tak mal výrazný podiel na hladkom víťazstve domácich 3:0. Práve po jeho akcii hasil za cenu červenej karty Bašista, čím hrali Zlaté Moravce už od 6. minúty presilovku.

Márius Charizopulos (Zlaté Moravce) – V dôležitom zápase s Košicami sa tento slovenský futbalista s gréckymi koreňmi prezentoval dobrým výkonom, ktorý korunoval dvoma gólmi. Pri prvom si pekne prebral prihrávku od Ďuricu, Ostojiča si famózne obhodil a následne ukážkovo zakončil. A pri druhom kopol priamy kop na štýl Ronalda a Stijakoviča prepálil.

Marek Hlinka (Trnava) – Tento hráč Dukly Praha nedostával v tejto sezóne dostatok príležitostí v českej lige, preto sa prišiel do Trnavy v rámci hosťovania rozohrať a hneď v prvom zápase, v ktorom nastúpil v základnej zostave, ukázal svoju kvalitu. Skvele sa podieľal na trnavskom pressingu, ktorý robil belasým v prvom polčase obrovské problémy a hlavne prihrával na jediný gól hostí.

Michal Škvarka (Žilina) – Aj keď v zápase pod Dubňom boli herne dominantní domáci, tak im to prinieslo iba bod. No nebyť Škvarku, nemuseli mať ani ten. Šťastným gólom rozhodol o remíze 1:1, no zaujal hlavne herne. Bol v zápase veľmi silný na lopte a mal s ňou takmer neustály kontakt, čo výrazne pomohlo k priebehu zápasu.

František Kubík (Slovan) – V dohrávanom derby bol ťahúňom belasej ofenzívy. Hlavne v druhom polčase bol neustále aktívny a odmenou mu bol vyrovnávajúci gól, ktorý padol po ukážkovej kolmej akcii, keď Kubík s prehľadom využil Zreľákovu prihrávku. Podobne kvalitnú prihrávku ponúkol Kubík Ďurišovi, ale ten zápas nedokázal v nájazde rozhodnúť.

Útočníci

Blažej Vaščák (Podbrezová) – Nováčik prehrával s Trenčínom už v 7. minúte 2:0, ale od tohto momentu bol lepší. Tón hre udával Vaščák, cez ktorého išla snáď každá akcia. Pri kontaktnom góle ukázal dobrú orientáciu v priestore, techniku a chladnokrvné zakončenie. Viac sa do štatistík už síce nezapísal, ale aspoň pomohol k remíze 2:2.

Peter Nworah (Podbrezová) – Nigérijský útočník robil obrane Trenčína výrazné problémy a tiež má nemalú zásluhu na tom, že domáci sa nevzdali ani za stavu 0:2. Nielenže vyrovnali, ale zaslúžili by si aj všetky body, keďže boli lepší. Pri prvom góle dobre narazil skórujúcemu Vaščákovi a pred druhým vybojoval rohový kop, po ktorom prišlo vyrovnanie.