Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (12.3.)

štvrtok, 12. marec 2015 09:04 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (12.3.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (12.3.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

TAMPA BAY: Súboj Tampy Bay Lightning s Montrealom Canadiens nedohral český útočník „bleskov“ Ondřej Palát. Mladý produktívny forward nedohral duel kvôli zraneniu v dolnej časti tela, no podľa slov kouča „Bolts“ Jona Coopera jeho zranenie nie je vážne.

ISLANDERS: Do zostavy New Yorku Islanders sa vrátil elitný krídelník Kyle Okposo. Americký forward kvôli zraneniu oka vynechal 22 stretnutí.

ISLANDERS: Naopak, na zápasovej súpiske „ostrovanov“ najbližšie dva týždne nenájdeme obrancu Nicka Leddyho, ktorý si privodil zranenie v hornej časti tela a doba jeho rekonvalescencie sa odhaduje na minimálne štrnásť dní.

TORONTO: Prezident Toronta Maple Leafs Brendan Shanahan potrestal útočníka Nazema Kadriho dvojzápasovým dištancom za jeho neskorý príchod na nedeľňajší tréning „javorových listov.“ 24-ročný center v tejto sezóne odohral 59 duelov so ziskom 34 bodov.

TORONTO: Vedenie Toronta Maple Leafs prišlo o českého beka Romana Poláka, ktorý musí podstúpiť operáciu brušnej prietrže a v tejto sezóne si už nezahrá. Zranenie ho pripravilo taktiež o účasť na tohtoročných MS v Česku.

WASHINGTON: V zápase proti New Yorku Rangers sa v drese Washingtonu Capitals neobjavil obranca Mike Green. Americký bek si privodil zranenie v hornej časti tela. Rozsah jeho zdravotných problémov nie je známy.

NHL: V tohto týždňovom zápase Edmontonu Oilers s Detroitom Red Wings sa prvýkrát v histórii zámorskej profiligy na ľade objavil ruský rozhodca. Jevgenij Romasko sa tak zapísal do histórie a jeho debut zrejme otvorí dvere do najlepšej hokejovej ligy sveta aj jeho ostatným krajanom.

KHL

KHL: Štvrťfinálové dvojice v Kontinentálnej hokejovej lige:
Západná konferencia:
CSKA Moskva – Jokerit Helsinki
SKA Petrohrad – Dynamo Moskva
Východná konferencia:
AK Bars Kazaň – Avangard Omsk
HC Sibir Novisibirsk – Metallurg Magnitogorsk

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

PLAY-OFF: Výsledky play-off slovenskej extraligy:
HK Poprad – HKM Zvolen 5:4, stav série 3:3, rozhodujúci zápas sa odohrá v piatok vo Zvolene o 17:00hod.