Main Content

Liga majstrov: Dokáže City prepísať históriu? Dortmund chce postup

streda, 18. marec 2015 10:26 | Autor: Jakub Vaverka

Liga majstrov: Dokáže City prepísať históriu? Dortmund chce postup
Liga majstrov: Dokáže City prepísať históriu? Dortmund chce postup | zdroj: © TASR

Dnes spoznáme aj zvyšných dvoch štvrťfinalistov Ligy majstrov a rozhodne sa máme načo tešiť. Manchester City sa pokúsi v exkluzívnom meraní síl zmazať jednogólové manko proti rozbehnutej Barcelone, Juventus Turín bude vo vypredanom dortmundskom pekle hájiť jednogólové vedenie z prvého zápasu z talianskej pôdy.

FC Barcelona – Manchester City
20:45, Camp Nou, Barcelona, Španielsko

Prvý zápas na Etihad  Stadium sa hral na vysokej úrovni, Barcelona vyhrala zaslúžene 2:1, o oba góly hostí sa postaral Luis Suarez, za domácich korigoval Sergio Aguero. V nadstavenom čase mohol z pokutového kopu na 1:3 zvýšiť Lionel Messi, avšak Argentínčan nepremenil a nechal anglickému majstrovi do odvety aspoň teoretickú šancu.

Po vypadnutí Liverpoolu, Chelsea a Arsenalu je anglický majster posledným tímom Premier League v Lige majstrov. Práve družina Manuela Pellegriniho môže byť jediným klubom PL medzi najlepšími ôsmimi klubmi Champions League.

Postup je pre Citizens veľmi náročnou úlohou. Aguero a spol. musia bez pochýb na Camp Nou vyhrať a musia skórovať minimálne dvakrát. Jednogólové víťazstvo im nestačí, ak by City vyhrali 2:1, zápas by putoval do predĺženia.

Barcelona vie, že ak sa nestane nič nepredvídateľné, postup medzi najlepšiu osmičkou by jej uniknúť nemal. Útok v zložení Messi, Suarez, Neymar sa dostal do skvelej formy, dobre hrá aj záloha a zlepšila sa aj obrana. O favoritovi tohto zápasu tak nie je najmenších pochýb, ale Liga majstrov je nevyspytateľná.

Katalánci z posledných piatich zápasov zaknihovali päť víťazstiev, sú rozbehnutí,  trónia na čele La Ligy a Lionel Messi sa vrátil do svojej najlepšej formy. Naposledy dvoma gólmi zostrelil Eibar (FCB vyhral 2:0).

Manchester City v uplynulých piatich meraniach síl trikrát prehral, dvakrát vyhral a nenaladil sa na boj o postup najlepšie, keď zakopol v dôležitom zápase v Burnley v pomere 0:1. Domáci titul tak rovnako ako postup do štvrťfinále LM začína vyzerať utopisticky.

TIP: 1                                                                                                                                                                                              

Borussia Dortmund – Juventus Turín
20:45, Signal Iduna Park, Dortmund, Nemecko)

Juventus Turín je jediným talianskym tímom v Lige majstrov a rád by pokračoval aj po osemfinále. Taliansky šampión v prvom zápase zdolal Dortmund na domácej pôde 2:1, do streleckej listiny sa postupne zapísali Carlos Tevez, Marco Reus a Alvaro Morata.

Víťazstvo 2:1 znamená veľmi otvorený odvetný duel. Dortmundu stačí na postup aj víťazstvo 1:0, avšak keď Juventus skóruje ako prvý, dostane sa BVB do veľmi zložitej situácie. Mierne navrch má v postupových šanciach Stará Dáma, no Borussia nie je z klubov, ktoré by sa vzdávali vopred a treba dodať, že Osy sú doma veľmi silné.

Borussia Dortmund v posledných piatich dueloch dvakrát vyhrala, dvakrát remizovala a raz prehrala, Juventus Turín  trikrát zvíťazil, raz uhral nerozhodný výsledok a rovnako jedenkrát zakopol.

Ak úradujúci taliansky majster nepostúpi do štvrťfinále, taliansky futbal si opäť pohorší v tabuľke koeficientov, pretože Francúzsko, s ktorým súperi o dôležité body zažíva v Lige majstrov silný ročník. V Európskej lige sú síce ešte zástupcovia zo Serie A, ale Champions League má ďaleko väčší cveng.

TIP: 1