Main Content

Ohlasy pred semifinálovou sériou Košíc s Popradom

nedeľa, 15. marec 2015 13:05 | Autor: TASR

Ohlasy pred semifinálovou sériou Košíc s Popradom
Ohlasy pred semifinálovou sériou Košíc s Popradom | zdroj: © TASR

Poprad 15. marca (TASR) - Každá kaša vychladne po tom, čo sa navarí. Košičania na prahu semifinálovej série play off hokejovej extraligy ju ukuchtili naozaj horúcu, vyhrali základnú časť, s Piešťanmi sa síce vo štvrťfinále potrápili, no v porovnaní s Popradom a ich drastickej série so Zvolenom len trochu.

'Kamzíci' spod Tatier sa na košickej kaši nechcú popáliť, veria, že už znesiteľne vychladla a že si na nej bez pľuzgierov pochutia. Neprekážal by im ani taký maratón, aký rozdýchali proti Zvolenčanom, pretože na jeho konci zažili to, po čom každé mužstvo volá, spontánne oslavy. Boli krátke, také autobusové, aké signalizoval počas cesty späť zo Zvolena v jazde radosti tréner Milan Jančuška.

Žiadne vyspávanie, ponocovanie, či iný pasívny oddych, pretože čas tlačil a počas dva a po dňa bolo treba urýchlene a aktívne vyhnať únavu z vyžmýkaných tiel. "Určite budeme viacej uvoľnení," domnieva sa tréner Jančuška. "Košice sú favorit, výhoda je náš zápasový rytmus a kolotoč, verte, na zápasy s nimi sa už tešíme."

Za prioritu považuje kouč Popradu regeneráciu. "Urobíme všetko, aby sme ju naplno zvládli, to je úloha číslo jedna, máme na to len pár hodín. Až samotné zápasy ukážu, kto ako na tom je, ťažké strety proti Zvolenu by nám mali pomôcť. Ja sa len modlím, aby sa zranení hráči Paločko, Fabian dali dokopy a mohli nastúpiť."

Pochybovať o prívlastku derby nemožno. Milan Jančuška: "Je to derby, bez diskusie. Hráči sa poznajú, bude to emotívne, vyšperkované, dúfam, že hlavne naším výkonom. S jedlom rastie chuť a my chceme postúpiť aj cez Košice," povedal odhodlane.

Jazýčkom na váhach budú aj brankári Hylák a Kostúr a obaja vstúpia do série optimálne naladení 'shut-outami'. Matúš Kostúr sa ukázal proti Zvolenu vo vynikajúcom svetle. "Fyzicky sa treba dať dokopy, vyhojiť boľačky zo siedmich zápasov proti Zvolenu. Keďže sme však boli proti Zvolenu úspešní, aj liečba bude menej bolestná, povedal by som, až radostne zjednodušená."

Nie je to také derby ako trebárs susedných miest Banskej Bystrice proti Zvolenu, zvažuje vzdialenosti brankár Kostúr. "Väčšie kilometre cítime, keď cestujeme autobusom do Košíc. Derby nederby, všetci si uvedomujeme, že musíme vyhrať, aby sme mali medailu, to bol aj môj predsezónny cieľ. Nikto nám k nej už nepomôže, musíme si ju vybojovať sami."

Kapitán Arne Kroták si neláme hlavu nad fyzickými stratami a rezervami. "Sily určite ubudli, sme však profesionáli, dobre trénovaní, navyše v psychike sme podrástli. Rozmýšľať o nejakej nevýhode, alebo naopak nemá význam. Komu padne regenerácia na úžitok, ukážu samotné zápasy a nejakú dilemu rozlúskne až celá séria. Bude to východniarske derby, vieme, proti komu nastúpime, môže sa stať čokoľvek a my urobíme všetko, aby sa nám darilo ešte viac ako doteraz."