Main Content

Nemci si trúfajú organizovať OH i EURO v rovnakom roku

utorok, 17. marec 2015 15:05 | Autor: TASR

Nemci si trúfajú organizovať OH i EURO v rovnakom roku
Nemci si trúfajú organizovať OH i EURO v rovnakom roku | zdroj: © TASR

Berlín 17. marca (TASR) - Nemecko má na to, aby v roku 2024 organizovalo olympijské hry i majstrovstvá Európy vo futbale. Vyhlásil to generálny sekretár Konfederácie nemeckých olympijských športov (DOSB) Michael Vesper.

Členovia DOSB v pondelok odhlasovali, že o usporiadanie OH 2024 sa bude uchádzať Hamburg, ktorý uprednostnili pred Berlínom. Nemecký futbalov zväz už dávnejšie deklaroval snahu hostiť EURO v rovnakom roku. "Ak je nejaká krajina schopná zorganizovať dve športové megaakcie na najvyššej úrovni, tak je to Nemecko. Futbalový šampionát by sa hral v júni a júli, olympiáda by nasledovala potom. Zvládli by sme to," uviedol Vesper pre rozhlasovú stanicu Deutschlandfunk.

O dvojitú organizáciu sa už pred dvoma rokmi pokúsilo Turecko, ktoré chcelo hostiť v roku 2020 olympiádu i EURO. Neuspelo však ani v jednom prípade.

Oficiálne kandidatúry na usporiadanie OH 2024 už oznámili Boston a Rím, do konca termínu, ktorým je 15. september, sa očakávajú aj prihlášky Paríža, Dauhy, Istanbulu a Baku.