Main Content

Analýzy NHL (08.04): Výber zápasov na tipovanie

piatok, 8. apríl 2011 16:59 | Autor: Martin Gregor

Analýzy NHL (08.04): Výber zápasov na tipovanie
Analýzy NHL (08.04): Výber zápasov na tipovanie | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Po dvojdňovej prestávke, ktorá bola zapríčinená jedným prostým dôvodom – nechceli sme vám odporúčať tipy, o ktorých sme neboli presvedčení pokračujeme s našimi pravidelnými analýzami k zápasom NHL. Dnes sa hrajú tri stretnutia, v ktorých nastúpia mužstva bojujúce o posledné miestenky do playoff (resp. o výhodnejšiu pozíciu v tabuľke) proti outsiderom, ktorí túto šancu stratili už pár týždňov dozadu. Veríme, že práve tieto stretnutia sú tou pravou príležitosťou pre vás tipujúcich.

ATLANTA THRASHERS – CAROLINA HURRICANES

Atlanta Thrashers privíta na domácom ľade mužstvo Caroliny Hurricanes. Domáci stratili nádej na playoff už dávnejšie, naopak Carolina po včerajšej prehre Rangers získala obrovskú príležitosť prebojovať sa do postupujúcej osmičky. Ak Hurricanes vyhrajú posledné dve stretnutia v tejto sezóne (dnes proti Atlante a zajtra proti Tampe Bay) do playoff postúpia na úkor Rangers, prípadne Sabres.

Jedno je teda dnes isté. Pre Carolinu to bude zápas existencie a preto zo strany hostí očakávame ich najlepší hokej.
Domáca Atlanta sa v závere sezóny trápi. V ich poslednom stretnutí však Thrashers zdolali Rangers 3:0 a zhodou okolností tak výrazne pomohli práve Caroline. Z posledných 7 zápasov prehrali štyri stretnutia s celkovým skóre 7:15. Okrem Rangers sa im podarilo zdolať aj vo veľmi zlej forme hrajúcu Philadelphiu (1:0) a Ottawu (5:4pp).

Carolina naopak zabrala v závere sezóne naplno a v z posledných 7 zápasov vyťažila skvelých 11 bodov. Prehrala len s Tampou Bay (to bolo však pomerne dosť dávno – 26.3.) a jeden bod stratila po prehre v predĺžení s Buffalom. 

Hurricanes dokázali zdolať Atlantu v troch z doterajších štyroch vzájomných stretnutí v tejto sezóne. Myslíme si, že víťazstvo dosiahnu aj dnes. Oni totiž musia, naopak Atlanta hrá len o česť. Pri pohľade na výkony Caroliny sme presvedčení, že dnes na víťazstvo určite majú.

Náš tip: Víťazstvo Caroliny [ kurz 2,00 na BetClic ]

NASHVILLE PREDATORS – COLOMBUS BLUE JACKETS

Nashville patrí medzi tímy, ktoré predvádzajú v tejto sezóne najlepší a najkrajší hokej. Stále majú veľkú šancu skončiť medzi prvou štvorkou v západnej konferencií a o túto príležitosť určite nebudú chcieť prísť ani v zápase s podpriemerným Colombusom. 

Nashville hrá vo výbornej forme. Z posledných 7 stretnutí vyhral 5, v jednom zápase prehral po predĺžení. Získať 11 z možných 14 bodov v tomto období je na mužstvo, ktoré sa muselo konfrontovať v posledných dňoch s tímami ako Detroit, Vancouver, Dallas či Anaheim vynikajúci výsledok.

V ceste im dnes stojí Colombus, ktorý naopak získal v posledných 7 zápasoch len 2 body za víťazstvo 3:2 po predĺžení s Floridou. Ostatných 6 zápasov prehral, vrátane posledných dvoch s Dallasom (0:3) a St. Louis (1:6).

Pri pohľade na výsledky týchto tímov je jasné, že jasným favoritom zápasu budú domáci. Tí majú  okrem toho veľkú motiváciu zvíťaziť, keďže možnosť začínať v playoff v domácom prostredí je veľmi lákavá.

Náš tip: víťazstvo Nashvillu [ kurz 1,68 na BetClic ]


COLORADO AVALANCHE – DALLAS STARS

Aj v našej poslednej dnešnej analýze platí, že na seba narazia mužstva, ktoré riešia úplne odlišné problémy. Colorado je už dávno z hry o postup do playoff. V celkovej tabuľke NHL je až na 29. mieste, horší je len Edmonton. Dallas je naopak stále v hre. Ak zvíťazí v posledných dvoch zápasoch má veľkú šancu na predĺženie si sezóny.

Zhodou okolností hrali títo súperi proti sebe aj včera, no na rozdiel od dnešného zápasu sa odohralo stretnutie v domácom prostredí Dallasu. Víťazom stretnutia sa stali hráči Stars, ktorí vyhrali 4:2.

Colorado prehralo 6 z posledných 7 stretnutí. Z bodového zisku sa tešilo naposledy 1. apríla, keď hráči Avalanche vybojovali prekvapujúco dva body na ľade Phoenixu. Odvtedy prehrali ďalšie tri stretnutia – nestačili na Calgary, St. Louis a ako sme spomínali naposledy ani na Dallas.

Dallas sa síce koncom marca trápil, keď mal sériu viacerých prehier v rade, no v úvode apríla sa vzchopil a obnovil svoju šancu na miestenku do playoff. Najprv si poradil s Anaheimom, potom zdolal Colombus a naposledy aj Colorado.

Stars majú dnes o motiváciu postarané, naopak pre Colorado je jedinou motiváciou to, aby dohrali sezónu so cťou. Myslíme si, že Dallas dnes podporený vidinou šance na playoff Colorado porazí.

Náš tip: Víťazstvo Dallasu [ kurz 1,82 na BetClic ]