Main Content

Analýzy NHL (09.04): Výber zápasov na tipovanie

sobota, 9. apríl 2011 16:23 | Autor: Martin Gregor

Analýzy NHL (09.04): Výber zápasov na tipovanie
Analýzy NHL (09.04): Výber zápasov na tipovanie | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Po tom ako sme vám včera priniesli tri tipy, ktoré vyšli so 100 percentnou úspešnosťou pokračujeme dnes s našimi ďalšími analýzami k stretnutiam NHL. Večer a v noci sa hrá spolu 11 stretnutí, no len dve sa nám zdajú atraktívne pre tipujúcich.

 

CAROLINA HURRICANES – TAMPA BAY LIGHTNING

Kto sleduje náš portal sport7.sk pozorne určite vie, že Carolina si môže dnes víťazstvom nad Tampou Bay zabezpečiť poslednú miestenku do playoff. Ak nevyhrá a Rangers zabodujú s NJ Devils prídu o svoju ôsmu postupovú priečku.

Carolina hrá v posledných zápasoch vo výbornej forme, no to isté môžeme povedať aj Tampe. Hráči Lightnings si zabezpečili postup do playoff už dávnejšie a bez ohľadu na dnešný výsledok skončia vo Východnej konferencií na peknej piatej priečke. Z posledných 7 zápasov vyhrali až 6, všetky po základnej hracej dobe. Nestačili len na Buffalo, ktorému podľahli štyri dni dozadu 4:2.

Carolina načasovala svoju formu vynikajúco. Dva týždne dozadu sa nepripisovala tomuto mužstvu takmer žiadna nádej na postup do playoff, no opak bol pravdou. Po sérií piatich víťazstiev v posledných 6 zápasoch sa dostali na poslednú ôsmu postupovú priečku. Majú však rovnaký počet bodov ako deviaty Rangers a tak dnes musia bezpodmienečne zvíťaziť.
Bilancia doterajších štyroch vzájomných zápasov týchto súperov je vzácne vyrovnaná. Prvé dve stretnutia vyhrali Huricannes, v ďalších dvoch sa radovali hráči Tampy Bay. V dnešnom nočnom stretnutí majú oveľa väčšiu motiváciu korčuliari Caroliny, keďže Tampa nemôže svoje postavenie v tabuľke už žiadnym spôsobom ovplyvniť. Okrem toho sa v poslednom zápase základnej časti určite nebudú chcieť zraniť.

Pri zohľadnení všetkých faktov si myslíme, že dnes Carolina zapne na plné obrátky, na ľade nechá všetko a zvíťazí. Bude to znamenať koniec sezóny pre NY Rangers a teda aj nášho Mariána Gáboríka. Ten by sa mohol tým pádom pripojiť k Hanlonovej partií už pred záverom prípravy.

Náš tip: víťazstvo Caroliny [ kurz 1,90 na BetClic ]

FLORIDA PANTHERS - WASHINGTON CAPITALS


Florida Panthers, ktorá sa nachádza na poslednom 15. mieste vo Východnej konferencií privíta na domácom ľade prvý Washington Capitals. Stretnutie má  bez pochýb jasného favorita a hoci dnes už ani jednému mužstvu o nič nepôjde očakávame zaujímavý súboj.

Panthers prehrali posledných 10 zápasov v rade. Len v troch prípadoch dotiahli zápas do predĺženia, naposledy s Colombusom a Pittsburghom (to však bolo pred viac ako dvoma týždňami). Odvtedy prehrali s Tampou (2:4), Washingtonom (2:5), Pittsburghom (2:4) a Ottawou (1:4)

Washington hrá celú sezónu výborne, čo potvrdzuje aj v závere základnej časti. Z posledných 7 stretnutí vyhrali 5, vrátane posledného práve proti Floride. Dnes si zmerajú sily opäť, len s tým rozdielom, že sa bude hrať na ľade Panthers.
Myslíme si, že Washington dokáže znovu zvíťaziť a potvrdiť tak úlohu veľkého favorita. Vzhľadom na to, že sú hostia je aj kurz na ich víťazstvo lákavejší – 1,90 na BetClic.

Náš tip: víťazstvo Washingtonu [ kurz 1,90 na BetClic ]