Main Content

Hodgson spokojný s Kaneom, ale mrzela ho strata Welbecka

sobota, 28. marec 2015 16:05 | Autor: TASR

Hodgson spokojný s Kaneom, ale mrzela ho strata Welbecka
Hodgson spokojný s Kaneom, ale mrzela ho strata Welbecka | zdroj: © TASR

Londýn 28. marca (TASR) - Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Roy Hodgson bol spokojný so sobotňajším debutom Harryho Kanea v národnom tíme.

Mrzelo ho však zranenie útočníka Dannyho Welbecka. Albión si bez problémov poradil s Litvou 4:0, rovnako ako Slovensko má po piatich dueloch v kvalifikácii o postup na EURO 2016 plný počet 15 bodov a tróni na čele E-skupiny.

Kane, ktorý má v aktuálnej sezóne v Premier League a pohároch na svojom konte 29 gólov, bol v piatok autorom štvrtého presného zásahu domácich. Na ihrisko nastúpil v 71. minúte, keď striedal Wayna Rooneyho, strelecky sa presadil už o 80 sekúnd neskôr. "Som rád, že zvládol predzápasový tlak a odohral kvalitné stretnutie. Na trávniku strávil iba 25 minút, strelil gól. Myslím, že to bol úspešný debut," pochválil 21-ročného útočníka Tottenhamu kouč Hodgson.

V utorkovom prípravnom zápase v Turíne proti Taliansku mu bude s najväčšou pravdepodobnosťou chýbať Danny Welbeck. Útočník Arsenalu nedohral duel, v ktorom zvýšil na 2:0, pre zranenie kolena. "Mrzí nás strata Dannyho, dúfam, že to nie je vážne. V utorok hrať nebude. Máme mladý tím, má ho kto nahradiť," dodal Hodgson, ktorého mužstvo od neúspešného vystúpenia na MS 2014 vyhral celkovo siedmy duel za sebou.

Jeho náprotivok na litovskej lavičke Igoris Pankratjevas s výkonom svojho tímu vôbec nebol spokojný. Pobaltskí hráči prehrali rovnakým výsledkom aj v novembri vo Švajčiarku. "Domáci boli vo všetkom lepší, prehrali sme s kvalitnejším súperom. Od nás to bol mdlý výkon, určite sme nepredviedli to, čo je v našich schopnostiach," hodnotil duel Pankratjevas.