Main Content

Ohlasy z českého tábora pred dnešným zápasom so Slovenskom

pondelok, 30. marec 2015 21:05 | Autor: TASR

Ohlasy z českého tábora pred dnešným zápasom so Slovenskom
Ohlasy z českého tábora pred dnešným zápasom so Slovenskom | zdroj: © TASR

Žilina 30. marca (TASR) - Na utorňajší prípravný zápas medzi futbalovou reprezentáciou Slovenska a Česka sa obzvlášť teší tréner hostí Pavel Vrba.

Päťdesiatjedenročný kormidelník sa po krátkom čase opäť vráti do Žiliny, kde v rokoch 2006 až 2008 viedol miestny MŠK a kam vždy rád zavíta. Ako ďalej uviedol na pondelkovej tlačovej konferencii, radosť má aj z enormného záujmu zo strany fanúšikov.

"Pre mňa je zápas v Žiline určite veľmi prestížny. Z toho pohľadu, že na Žilinu veľmi rád spomínam a prežil som tu úžasných dva a štvrť roka. Zároveň si myslím, že dokážeme vypredať štadión a verím tomu, že zajtra tu bude plno. To je to, čo závidím Slovákom, pretože my nedokážeme vypredať štadión, pokiaľ ide o kvalifikáciu a vy to dokážete aj v prípravnom zápase. Určite sa na ten zápas teším. Takže dúfam, že budeme všetci po zápase spokojní a že to bude dobrý futbal. Dúfam, že aj výsledok bude pre nás taký, že z neho budeme mať radosť," vyjadril sa na pondelkovej tlačovej konferencii Vrba, ktorého kroky často smerujú do Žiliny.

"Priznávam, že sem občas zájdem. Určite to nie je tak, že by som tu päť či šesť rokov nebol. Zažil som tu aj zápas Spartaku Moskva v Lige majstrov. Takže občas som sa na nejaký zápas prišiel pozrieť. Jazdím tiež pravidelne na Oravu vždy so zastávkou v Žiline. Mám tu aj množstvo známych, pravidelne sa stretávam so všetkými funkcionármi klubu. Z tohto pohľadu je Žilina stále niekde vo mne."

Vrba chystá pred súbojom so Slovákmi v zostave viacero zmien. "Zmien bude určite viac ako obvykle. V tomto zápase máme určite priestor na to, aby sme dali príležitosť hráčom, ktorí na ňu čakajú a aby odohrali dlhší časový úsek ako napríklad v jesennej časti."Česi naposledy odohrali v sobotu kvalifikačný duel EURO 2016 s Lotyšskom, v ktorom po remíze 1:1 prišli o prvé body. Podľa Vrbu sa však herný štýl jeho tímu v utorok príliš meniť nebude. "Nechceme nič veľmi meniť. Aj keď priznávam, že po sobote sme boli veľmi sklamaní. Ale na druhej strane, nemienime po jednom nevydarenom zápase niečo zrazu prekopávať. Zámerom tohto zápasu bolo to, aby tu dostali priestor väčšinou hráči, ktorí toľko nehrali. Nie všetci, ale bude veľa zmien," dodal Vrba.

Zápasu sa už nevie dočkať ani obranca Marek Suchý, ktorý bude v Žiline v pozícii kapitána hostí. "Aj keď som z mladšej generácie, je to vždy o niečo zaujímavejšie, keď hrá Česko – Slovensko. História nás ťahá k sebe a súboje majú vždy, či už na reprezentačnej alebo klubovej úrovni, trošku iný náboj a veľmi sa na zápas teším," prízvukoval 27-ročný reprezentant. "Samozrejme, Slovákov všetci sledujeme. Myslím, že majú výborný tím, výborne rozbehli kvalifikáciu a majú veľmi dobrý káder. Hráči zo základnej zostavy nastupujú vo výborných kluboch v Európe. Takže si myslím, že teraz majú veľkú silu a určite to bude pre nás zajtra dobrá previerka."