Main Content

VIDEO: Holanďania zmrazili Španielsko rýchlymi gólmi, Ukrajina remizovala + Ohlasy

streda, 1. apríl 2015 13:05 | Autor: TASR

VIDEO: Holanďania zmrazili Španielsko rýchlymi gólmi, Ukrajina remizovala + Ohlasy
VIDEO: Holanďania zmrazili Španielsko rýchlymi gólmi, Ukrajina remizovala + Ohlasy | zdroj: © TASR

Bratislava 1. apríla (TASR) - Futbalisti Španielska prehrali v utorňajšom prípravnom stretnutí v Holandsku 0:2.

Súper Slovenska v C-skupine kvalifikácie EURO 2016 nastúpil v silnej zostave, bol štatisticky lepší, ale ani raz neprekonal brankára Feyenoordu Rotterdam Kennetha Vermeera.

Holanďania rozhodli o víťazstve v prvom polčase dvoma bleskovými gólmi. V 13. minúte otvoril skóre hlavou Stefan de Vrij a o tri minúty neskôr zvýšil na konečných 2:0 Davy Klaassen. "Začali sme vo veľkom štýle a nie je vôbec prekvapujúce, že sa po tomto skvelom výkone tešíme z víťazstva. Podobne sme chceli hrať aj v sobotu proti Turecku, ale nebol to náš zápas. Naopak, dnes sme zažili úžasný večer," vyhlásil stredopoliar "Oranjes" Wesley Sneijder.

Kormidelníka Holandska Guusa Hiddinka mrzelo správanie fanúšikov, ktorí vypískali špílmachra súpera Andresa Iniestu. "Je to hanba. Andres je špičkový futbalista a skvelý človek. Nerozumiem správaniu našich fanúšikov. Pískali preto, že nám pred piatimi rokmi strelil vo finále majstrovstiev sveta gól? Som z toho smutný," citovali holandské médiá slová Hiddinka. Podľa jeho náprotivka Vicenteho del Bosqueho o osude súboja rozhodla úvodná 20-minútovka. "Vstúpili sme do zápasu zle, potom sme mali hru pod kontrolou, ale nedali sme gól. Máme na čom pracovať."

V akcii boli aj ďalší súperi Slovákov v kvalifikačnej C-skupine. Ukrajina iba remizovala s Lotyšskom 1:1, keď o víťazstvo prišla v úplnom závere. Domácich dostal v 35. minúte do vedenia Andrij Jarmolenko, hostia vyrovnali v 92. minúte krátko po rohovom kope zásluhou Vitalija Maksimenka. "Nepremenili sme veľké množstvo šancí. Loptu sme mali pod kontrolou, ale v koncovke sme boli zbrklí. Musíme sa otriasť, ale remízu nevnímame tragicky, bola to len príprava. Už myslíme na najbližší zápas kvalifikácie s Luxemburskom, ktorý musíme zvládnuť, pokiaľ chceme zostať v hre o postup," povedal ukrajinským médiám kouč národného tímu Michail Fomenko.

Luxembursko prehralo s Tureckom 1:2. O triumfe Turecka rozhodol v 87. minúte strelou z diaľky Hakan Calhanoglu. Ešte v pondelok sa zrodili dve bezgólové remízy - Bielorusko hralo v Turecku s Gabonom 0:0 a rovnaký rezultát sa zrodil v dueli Macedónska s Austráliou.

C-skupina kvalifikácie sa o slovo znova prihlási 14. júna zápasmi 6. kola. Slovensko nastúpi doma proti Macedónsku, Ukrajina hostí Luxembursko a Španieli sa predstavia v Bielorusku.

Sumáre prípravných zápasov súperov SR v kvalifikácii EURO 2016 - SÚHRN:

Holandsko - Španielsko 2:0 (2:0)

Góly: 13. de Vrij, 16. Klaassen
zostava Španielska: De Gea - Carvajal, Pique (68. Ramos), Albiol, Bernat - Pedro (46. Vitolo), Fabregas, Suarez (68. San Jose), Cazorla (76. Iniesta), Isco (46. Silva) - Juanmi (62. Morata)

Ukrajina – Lotyšsko 1:1 (1:0)

Góly: 35. Jarmolenko – 90.+2 Maksimenko, ŽK: Bezus - Žigajevs

zostava Ukrajiny: Bojko - Rakickij, Fedeckij, Kučer, Ševčuk - Tymoščuk, Gusev (59. Konopľanka) - Garmaš (46. Rybka), Bezus (85. Malinovskij), Jarmolenko - Kravec (75. Budkivskyj)

Luxembursko - Turecko 1:2 (1:1)

Góly: 32. Mutsch - 4. Erding, 87. Calhanoglu, ŽK: Philipps, Payal - Turan

zostava Luxemburska: Joubert - Schnell, Malget, Philipps (72. Deville), Chanot - Gerson, Mutsch - Payal, Joachim, Jans - Da Mota (76. Laterza)

Bielorusko - Gabon 0:0

ŽK: Dragun - Kanga, Ecuele Manga

zostava Bieloruska: Gorbunov (46. Černych) - Dragun (62. Kornilenko), Poljakov, Politevič, Makas (62. Majewski) - Gordejčuk, Volodko, Putsila, Nechajčik (76. Stasevič) - Januš (46. Kisľak), Filipenko (46. Šitov)

Macedónsko - Austrália 0:0

ŽK: Trajčevski - Mooy, Jedinak

zostava Macedónska: Bogatinov (46. Naumovski) - Ristevski, D. Velkoski, Šikov, Georgievski (74. Ristovski) - Trajčevski (86. Bardi), Radeski (46. Todorovski) - Položani, Trajkovski (70. Abdurahimi), Ibraimi - Blaževski