Main Content

Ohlasy z táborov Košíc a Bystrice po prvých dvoch finálových zápasoch

piatok, 3. apríl 2015 14:05 | Autor: TASR

Ohlasy z táborov Košíc a Bystrice po prvých dvoch finálových zápasoch
Ohlasy z táborov Košíc a Bystrice po prvých dvoch finálových zápasoch | zdroj: © TASR

Košice 3. apríla (TASR) - Hokejisti HC Košice využili vo finálovej sérii Tipsport extraligy domáce prostredie na sto percent a naplnili tak aj papierové predpoklady, ktoré ich pasovali do role favorita.

V druhom stretnutí si však poriadne skomplikovali situáciu, keď vyhrávali 3:0, no dovolili súperovi z Banskej Bystrice v 60. minúte vyrovnať. Víťazstvo im napokon v samostatných nájazdoch zabezpečil Jiří Bicek.

"Bystrica sem prišla hrať hokej a chcela vyhrať. Po stredajšom zápase sme čakali odlišný hokej. Každé mužstvo chce totiž na ľade súpera ukradnúť jeden duel. Dnes sme to mali dobre rozohrané, bolo to vyrovnanejšie stretnutie a súper si vytvoril viac šancí. Vyhrávali sme 3:1, škoda záveru, ale taký je hokej. Sme radi, že sme zvládli koniec. Videl som, že brankár je dosť zastrčený v bránke, v zápase sme mali dve trestné strieľania, tak som si pozrel ako to chytá. Je to však aj o šťastí, teraz to tam padlo a som za tento zásah rád," uviedol po druhom stretnutí Bicek.

Košičania z troch gólov, ktoré dali v riadnom hracom čase, až dva zaznamenali z trestných strieľaní. O ich úspešnú realizáciu sa postarali Bicekovi spoluhráči z tretieho útoku Jakub Suja, ktorý otvoril skóre duelu a Marek Bartánus. Ten blafákom zvýšil v 31. minúte už na 3:0. "Dve trestné strieľania a obidve premenené som zažil prvýkrát vo svojej kariére, ale som rád, že sa nám to podarilo. Tieto góly sú naozaj dôležité a nakoniec rozhodol Jirko Bicek. Každý z nás urobil niečo iné, Jirko sa rozhodol správne a klobúk dole pred ním a najmä pred Sašom, ktorý zneškodnil všetky tri nájazdy," konštatoval Bartánus.

Košičania si dvoma domácimi víťazstvami splnili cieľ a v Banskej Bystrici sa pokúsia získať ďalší triumf. "Trošku sa poradujeme, oddýchneme si dva dni a musíme sa pripraviť na tretí zápas v sérii, ktorý bude pre nás zlomový. Zápasy v Bystrici určite nebudú sviatočné, bude to opäť veľký boj a očakávame tam veľkú divácku kulisu. Samozrejme, ľudia tam žijú hokejom, keďže hrajú prvýkrát vo finále. Ja sa teším, určite to bude zápas ako lusk, znova očakávam bojovnosť, viacero šarvátok. Je to ich štýl a hrajú tvrdo, my sme však pripravení," tvrdil Bartánus.

V šatni Banskej Bystrice po neúspešných samostatných nájazdoch zavládol smútok a sklamanie. "Barani" totiž z 0:3 dokázali vyrovnať, keď dva góly zaznamenali v hre bez brankára. "Je to vabank, keď prehrávame o dva góly, treba ich dať dva góly dva. Tréneri odvolali brankára skôr a bol to dobrý ťah, na konci zápasu sme vyrovnali. Bolo to super, ale nič z toho sa neráta a prehrávame 0:2 na zápasy. Musíme sa do toho dostať tak, aby sme nemuseli obracať z 0:3 aj v ďalšom zápase. Klobúk dole, ukázali sme zase charakter a tímovosť. V nájazdoch je to už o šťastí a individuálnej technike a oni v tom boli lepší," smutne povedal Michal Handzuš.

O prvý gól Banskobystričanov vo finálovej sérii, ktorý naštartoval takmer obrat v zápase, sa postaral Andrej Kudrna. "Pociťujeme sklamanie, v play off je jedno, či prehráte 0:5 alebo po nájazdoch. Prehra sa ráta a nás to mrzí. Máme pred sebou dva domáce zápasy, ktoré musíme zvládnuť. Musíme hrať svoju hru, agresívne, tvrdo ísť do nich a nebáť sa. Nemajú radi tento štýl hry, takže to je asi cesta, ktorú budeme chcieť hrať aj ďalej. Chceme hrať útočne, vytvárať si v ich pásme tlak a samozrejme vychádzať zo zabezpečenej obrany," zamyslel sa Kudrna.

"Barani" sa predovšetkým v druhom zápase prezentovali bojovnosťou, dohrávaním osobných súbojov a dobrým pohybom. Teda hrou, ktorá ich zdobila v predchádzajúcich sériách. "Obidva zápasy ukázali, že môžeme pomýšľať na celkový triumf. Musíme však nájsť ďalší stupeň a doma sa musíme sústrediť na tretí zápas. Ten bude veľmi dôležitý, aby sme ho zvládli. V Košiciach sme v druhom stretnutí ukázali hokej, ktorý nás zdobil celú sezónu a myslím si, že sme domácim urobili problémy. Na tesne sa nehrá, ale na víťazstvá a oni to zvládli, takže my musíme makať ďalej, aby sme dokázali vyhrať ďalší duel," dodal Handzuš.