Main Content

Rangers v play-off, Gáboríkovi sa MS vzdialili

nedeľa, 10. apríl 2011 12:02 | Autor: Anton Fanfara

Rangers v play-off, Gáboríkovi sa MS vzdialili
Rangers v play-off, Gáboríkovi sa MS vzdialili | zdroj: Antón Fanfara pre Sport7.sk, foto SITA

V noci zo soboty na nedeľu odohrali hráči Rangers svoj posledný zápas základnej časti NHL, pričom to mohol byť pre nich za určitých okolností aj posledný zápas v sezóne. Klub z metropoly USA bol odhodlaný spraviť všetko preto, aby sa do play-off o vysnívaný Stanley Cup napokon na poslednú chvíľu prebojoval.

Pred štvrtkovým zápasom s Atlantou Trashers mali Jazdci všetko vo svojich rukách. Stačilo im vyhrať nad podpriemernou Atlantou a v sobotu zdolať aj New Jersey Devils, ktorí sa do tohtoročného play-off taktiež nezmestili. Rangers ale nezvládli hneď prvé stretnutie s Atlantou, v ktorom  zahanbujúco prehrali 3:0, pričom posledný gól si nešťastne vsietil náš Marián Gáborík. Tréner Tortorella ho po tomto momente na ľad už nepustil a jeho ice-time sa zastavil na 14 minútach.

Postup Jazdcov do play-off po nevydarenom stretnutí s Thrashers síce nebol nereálny, ale už ho nemali vo vlastných rukách. V prvom rade museli bezpodmienečne vyhrať nad Devils a v v nočnom stretnutí sa spoliehať na pomoc od Tampy Bay, ktorá hrala v Caroline. Bol tu ale háčik. Lightnings mali postup do playoff už dávno istý a bolo viac než otázne aký výkon predvedú v poslednom zápase základnej časti. V ich podvedomí už určite mysleli na prvé zápasy vo vyraďovacej fáze a tiež na riziko zranenia v stretnutí, v ktorom pre nich už o nič nejde. 

Rangers sa po no nešťastnom zápase s Atlantou pozbierali a pripravili sa čo najlepšie na ich “zápas sezóny“ proti New Jersey. Súper z Jersey sa ale bez boja vzdať nechcel a hoci mu už v podstate o nič nešlo mal v úmysle predviesť najlepší hokej. Odhodlanie potrápiť Rangers predviedli hneď v prvých minútach zápasu, keď po góle Nicka Palmieriho viedli už v 3. minúte. Jazdci sa rýchlo pozbierali a už po minúte a 11 sekundách kapitán Drury backhandovou strelou prekonal Martina Brodeura. Devils sa ujali vedenia ešte raz, v závere tretiny sa postaral o gól do šatne šokovaných domácich kanonier Ilja Kovalchuk.
 
 Slová trénera Tortorellu počas prvej prestávky padli na úrodnú pôdu. V nasledujúcich dvoch tretinách  padali góly už len do siete legendárneho Martina Brodeura. O vyrovnávajúci gól sa postaral Wojtek Wolski, vedúci pridal Ryan McDonagh. O upokojujúci zásah sa postaral Brandon Prust dorážkou po tvrdej Dubinskyho strele. Rangers vyhrali napokon 5:2, keď skóre stretnutia uzavrel Prospal.



Po zápase Tortorella vyhlásil, že bez ohľadu na to ako sa skončí zápas medzi Tampou Bay a Carolinu je hrdý na snahu svojho tímu počas celej sezóny. Kto vie, kde sledovali hráči a manažment Rangers neskorší zápas Hurricanes, ktorý mal rozhodnúť o ich úspechu, či neúspechu v sezóne. 

Skvelá správa pre Rangers prišla približne o pol štvrtej v noci (nášho času) z Caroliny, ktorá prekvapujúco nezvládla svoj domáci zápas s Tampou a prehrala 2:6. Hurricanes s hlavou v smútku ostali pred bránami play-off na nevďačnom nepostupovom deviatom mieste. 



Možnosť účasti Mariána Gáboríka na domácich MS sa nám na chvíľu vzdialila. Rangers postupujú do playoff, v ktorom si zmerajú sily so silným Washingtonom. Pri všetkej úcte ku Tortorellovým zverencom neočakávame dlhú sériu. Rozbehnutí hráči Capitals po minuloročnom šokujúcom vypadnutí s “Halákovým” Montrealom určite nepripustia ďalšie prekvapenie na ich účet.  

Dnes v noci sa odohrá posledných 5 stretnutí základnej časti. Po nich budeme poznať všetky dvojice 1. kola playoff o Stanley Cup. Zaujímať nás bude hlavne výsledok stretnutia Chicaga Blackhawks s Detroitom Red Wings. Chicago sa totiž za určitých okolností môže posunúť až na piatu priečku v konferencií, no rovnako tak môže skončiť aj na deviatom nepostupovom mieste.