Main Content

Banská Bystrica vyrovnala stav finálovej série s Košicami!

pondelok, 6. apríl 2015 19:05 | Autor: TASR

Banská Bystrica vyrovnala stav finálovej série s Košicami!
Banská Bystrica vyrovnala stav finálovej série s Košicami! | zdroj: © TASR

Banská Bystrica 6. apríla (TASR) - Vo štvrtom zápase play off hokejovej extraligy opäť lepšie svedčal domáci ľad HC'05 Banská Bystrica.

 Po víťazstve 2:1 vyrovnali 'barani' zápasové skóre na 2:2, piaty zápas je na programe v košickej Steel Aréne vo štvrtok o 19.30. Najviac vyťažili domáci z perfektnej defenzívy, prvýkrát v sérii vsietili úvodný gól a o ten rozhodujúci sa postaral v 37. min Heizer po učebnicovej spolupráci s Kafkom.     

HC'05 B. Bystrica - HC Košice 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
stav série 2:2

Góly: 29. Handzuš (White, Hudec), 37. Heizer (Kafka, Rosandič) - 33. Lapšanský. Rozhodcovia Kubuš, J. Konc - Gajan, M. Smrek, vylúčení 3:4, navyše 1. Corbeil 5 min + DKZ a trest v hre za údery vyrážačkou, presilovky 0:1, v oslabení 0:0, 2841 divákov. Stav série 2:2.

HC'05 B. Bystrica: Corbeil (1. Košarišťan) - Čížek, Rosandič, Guimond, Gründling, Kousalík, Biro, Jaborník - Lamper, Zigo, Matoušek - Hudec, Handzuš, White - Kudrna, Kytnár, Surový - Kafka, Heizer, Handlovský - Kadura
HC Košice: Hylák - Jánošík, Štrbák, Philipp, Šeda, Cebák, Macejko - Spilar, Bartoš, Jenčík - Bicek, Rachůnek, Bartánus - Lapšanský, Hrnka, Suja - Bondra, Mat. Chovan, Sojčík

Štvrtý finálový zápas mal dramatický úvod. Už po 45 sekundách hry sa pobral do šatne brankár Corbeil za údery a domáci sa museli brániť v 5-min oslabení. Košarišťan však zodpovedne Corbeila v úvodnej dvadsaťminútovke nahradil a s ľadovým pokojom si poradil so šancami Spilara, Suju i Hrnku. Bystričanov komplikovaný úvod zocelil, obrana im fungovala veľmi dobre a občas vykúzlili aj solídny tlak na bránku Hyláka. V 8. min trafil Kytnár žŕdku, v 20-tej boli blízko ku gólu Surový i Kytnár. Najmä v presilovke od 9. min 'barani' rozkrútili poriadny kolotoč a ich ťah na bránku s typickým nátlakom pred Hylákom spĺňal učebnicové parametre. V druhej tretine ako prví dali o sebe vedieť hlavne Lamper a Zigo v 24. min po tlačenici pred Hylákom. Domáci pritlačili v ďalšej presilovke, no strely Whitea a Guimonda v 27. min len márne hľadali cieľ. Skóre otvoril v 29. min Handzuš, v pravú chvíľu stál na pravom mieste a odrazený puk poslal zblízka do siete. Prvýkrát vo finálovej sérii Bystričania strelili úvodný gól a mohli pridať aj ďalší, no puk po strele Čížeka v 30. min skončil na žŕdke. Košičanom pomohla vyrovnať presilovka v 33. min po viackrát stečovanej strele Lapšanského, pri ktorej chýbal Košarišťanovi aj lepší výhľad. Po biliardovej kombinácii v 37. min sa opäť menilo skóre v prospech 'baranov', najskôr sa Heizer akoby zastreľoval a o pár sekúnd neskôr perfektnú nahrávku od Kafku poslal do úplne odkrytej bránky. V tretej tretine nabral zápas podobný kurz ako deň predtým, 'barani' vedomí si náskoku sa snažili sympaticky pridať gólovú poistku a 'oceliari' po vyrovnávajúcom len márne túžili. V 49. i 57. min mal na hokejke gól Handlovský, dôležitá bola aj nevyužitá presilovka hostí od 49. min a strela Rachůnka o dve minúty neskôr, ktorú zneškodnil Košarišťan. Riziko s prázdnou bránkou pri power play si Košičania zvolili 90 sekúnd pred koncom, no bez vytúženého efektu.