Main Content

Správy dňa z MS v hokeji, NHL, KHL a Extraligy (19.4.)

nedeľa, 19. apríl 2015 08:44 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z MS v hokeji, NHL, KHL a Extraligy (19.4.)
Správy dňa z MS v hokeji, NHL, KHL a Extraligy (19.4.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky z čoraz blížiacich sa majstrovstiev sveta v hokeji.

MS 2015

SLOVENSKO: Celok slovenskej hokejovej reprezentácie opustili ďalší piati hokejisti. S národným tímom sa na majstrovstvá sveta 2015 v Česku už viac nebudú pripravovať brankár Denis Godla, obranca Peter Čereščňák a útočníci Andrej Šťastný, Peter Cehlárik a Michael Vandas. Kvôli zdravotným problémom sa už skôr zo súpisky vytratil Tomáš Marcinko, stopercentne fit nie sú ani Ladislav Nagy (podozrenie na otras mozgu), Marek Ďaloga (päta) a Mário Bližňák (narazené rebrá).

NHL

NASHVILLE: V najbližších dvoch súbojoch vyraďovacej časti National Hockey League bude Nashvillu Predators chýbať kapitán Shea Weber, ktorý si po strete Brandona Saada privodil zranenie v dolnej časti tela.

WASHINGTON: V druhom zápase play-off Washingtonu Capitals proti New Yorku Islanders sa do brány „Caps“ postavil Nemec Philipp Grubauer, ktorý v bránkovisku nahradil Bradena Holtbyho. 25-ročného Kanaďana nepustila do hry choroba.

KHL

UFA: Kontinentálnu hokejovú ligu by mohol údajne po tejto sezóne opustiť útočník Salavatu Julajev Ufa Anton Slepyšev. 20-ročný forward by mal odísť do Edmontonu Oilers. Vedenie „olejárov“ ho draftovalo v roku 2013 v treťom kole z celkového 88. miesta.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

TIPSPORT EXTRALIGA: Najvyššia slovenská hokejová súťaž bude niesť aj v budúcej sezóne názov Tipsport extraliga.