Main Content

Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (29.4.)

streda, 29. apríl 2015 09:41 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (29.4.)
Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (29.4.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky z čoraz blížiacich sa majstrovstiev sveta v hokeji.

MS 2015

SLOVENSKO: Reprezentačný kouč Slovenska Vladimír Vůjtek osloví gólmana New Yorku Islanders Jaroslava Haláka, ktorý by sa mohol krátko pred začatím svetového šampionátu stať pre náš národný tím veľmi dobrou posilou.

RUSKO: Posily hlási taktiež jeden z najväčších ašpirantov na zisk titulu z Ruska. Ruská zborná sa posilní o dvojicu megatalentovaných útočníkov Vladimira Tarasenka zo Saint Louis Blues a Jevgenija Malkina z Pittsburghu Penguins. Do Česka pricestuje taktiež Nikolaj Kuljomin z New Yorku Islanders. Kapitánom národného tímu bude Ilja Kovalčuk.

ČESKO: Pozvánku do českej hokejovej reprezentácie odmietla dvojica Zbyněk Michálek – Radim Vrbata. Prvý menovaný sa koučovi ospravedlnil z rodinných dôvodov, navyše pred novou sezónou nechce riskovať zraneniu z dôvodu, že mu v lete končí kontrakt. Útočník Vancouveru Canucks Radim Vrbata sebakriticky priznal, že mu robí problém adaptovať sa na podmienky širokého klziska a chce prenechať priestor hráčom, ktorí budú pre český národný tím väčším prínosom.

USA: Americký výber sa bude v defenzíve spoliehať na mladého beka Setha Jonesa z Nashvillu Predators, ktorý po vypadnutí z play-off prisľúbil svojej krajine účasť na majstrovstvách sveta.

KANADA: Svoju obranu vystužil aj druhý zámorský reprezentačný celok. Do tímu Kanady pribudol dôrazný bek Dan Hamhuis z Vancouveru Canucks.

ŠVAJČIARSKO: Švajčiarska hokejová reprezentácia môže rátať so službami útočníka Kevina Fialu a obrancu Romana Josiho z Nashvillu Predators. „Predátori“ v play-off nestačili na Chicago Blackhawks a vypadli po šesťzápasovej bitke.

ŠVÉDSKO: Dvojica hráčov z Nashvillu Predators si nájde uplatnenie aj vo švédskom národnom tíme. "Tri korunky" posilní dvojica Filip Forsberg - Mattias Ekholm. 

NHL

NORRIS TROPHY: Norris Trophy, ktorá je určená najlepšiemu obrancovi za sezónu 2014/2015, získa jeden z trojice nominovaných bekov Drew Doughty (Los Angeles Kings), P.K. Subban (Montreal Canadiens) alebo Erik Karlsson (Ottawa Senators).

KHL

JEKATERINBURG: V štruktúrach Avtomobilistu Jekaterinburg bude pôsobiť aj jeden Slovák. Marcel Ozimák sa stal oficiálne členom trénerského štábu ruského tímu. Jeho pozícia v klube zatiaľ nie je známa. Novým hlavným trénerom v tíme bude Andrej Razin, ktorý nahradí Anatolija Jemelina.