Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.5.)

piatok, 1. máj 2015 10:11 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.5.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Barcelonský prezident Carles Rexach je presvedčený, že Dani Alves aj tréner Luis Enrique ostanú v klube aj pre budúci ročník. „Myslím si, že Alves ostane. Nevidím ho odchádzať. To isté platí aj o Luisovi Enriquem, ktorý tu odvádza skvelú prácu. Jeho čísla sú najlepšie. Čo viac by sme si mohli priať?“ pochvalne predniesol. (insidespanishfootball)

REAL MADRID: Klub vraj stále zvažuje možnosť, že v lete privedie brankára svetovej triedy. V hre je Francúz Hugo Lloris z Tottenhamu, ktorý prišiel do Londýna v lete 2012 za čiastku 12,6 milióna eur. (Football-Espana)

ATLÉTICO MADRID: Médiá naďalej riešia, aké následky by mal pre Atlético a Real zákaz nakupovania za porušenie pravidiel pri zisku neplnoletých futbalistov. Los Colchoneros by, údajne, situáciu riešili stiahnutím členov kádru z hosťovaní. K dnešnému dňu hrá inde až 16 kmeňových hráčov Los Colchoneros. (Marca)

SEVILLA: Za posledné dni sa poriadne líšia správy o Los Rojiblancos a marockom obrancovi Achrafovi Lazaarovi. Kým prednedávnom vedenie poprelo záujem o služby futbalistu Palerma, úplne ľahostajný andalúzskemu celku nie je. (Transfermarkt)

SEVILLA: Aj naďalej je odhodlanie priviesť Jesúsa Navasa z Manchestru City veľké. Nejasná však ostáva realizácia tohto plánu, pretože klub chce 29-ročného krídelníka najprv na dvojročné hosťovanie. V rovnakom čase sa tomuto hráčovi v Anglicku skončí zmluva. (tuttomercatoweb)

EIBAR & SEVILLA: Zaujímavú investíciu v stredu predviedol 16. tím La Ligy. Seville zaplatil 50 tisíc eur za to, aby Manu Del Moral mohol nastúpiť proti svojmu kmeňovému tímu. Do štatistík sa však nezapísal a s favoritom prehrali 1:3. (Mundodeportivo)

VILLARREAL: V stredajšom zápase proti Atléticu Madrid museli Žlté ponorky vymeniť brankára Sergia Asenja, ktorý mal problém s kolenom. Niečo podobné ho nepostihlo prvý raz a vyšetrenia v nemocnici priniesli veľmi zlú správu. 25-ročný Španiel si nezachytá pol roka. (Football-Espana)

VALENCIA: Los Che včera nečakane len remízovali na pôde Raya Vallecano 1:1 a štvrtú priečku, zaisťujúcu predkolo Ligy majstrov, už držia len o skóre pred Sevillou. Favorizovaní hostia prehrávali, no po hodine hry využili početnú prevahu zásluhou Daniho Pareja.

BILBAO: Od roku 2001 pôsobil obranca Andoni Iraola vo farbách Athleticu, no teraz hľadá nové výzvy. Na tlačovej konferencii oficiálne oznámil, že v 32 rokoch klub opúšťa. (ESPN)