Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (2.5.)

sobota, 2. máj 2015 10:23 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (2.5.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (2.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Sergio Ramos by si mohol nájsť miesto v zostave v stede poľa, čím by vznikol priestor aj na viac štartov pre Raphaëla Varana. Ramos mal podobné úlohy už v Lige majstrov a počínal si dobre. (Football-Espana)

REAL MADRID: Nespokojné reakcie Cristiana Ronalda počas zápasu s Almeríou vysvetľoval tréner Carlo Ancelotti. Podľa neho je Portugalčan taký úspešný práve preto, ako je nastavená jeho myseľ: „Nikdy so sebou nie je úplne spokojný a vždy sa chce zlepšovať. Nechápem, ako naňho mohli fanúšikovia pískať.“ (Goal)

BARCELONA: 25-ročný obranca Turína, Matteo Darmian, je v hľadáčiku katalánskeho veľkoklubu. Jeho meno už bolo spájané s viacerými celkami a lichotiť mu môže teda aj záujem z La Ligy. Stále však platí, že Turínčania očakávajú „šialenú“ ponuku. (Daily Star)

VALENCIA: Mladý 19-ročný obranca José Luis Gayá nakoniec možno nájde spoločnú reč s Los Che a neodíde do žiadneho z popredných mužstiev. Talentovaný bek by sa mohol dohodnúť na 5-ročnej zmluve a jeho výkupná klauzula bude 50 miliónov eur. (insidespanishfootball)

VALENCIA: 28-ročný Mexičan Andrés Guadrado hosťoval vo farbách PSV Eindhoven a v tíme by mal ostať natrvalo. Oba kluby sa, údajne, už dohodli na dotiahnutí všetkých detailov. (Goal)

SEVILLA: Zmluvu do roku 2019 a navýšenie výkupnej klauzuly na 25 miliónov eur podpísal Vitolo. Ofenzívny záložník ostane červeno-bielym verný aj v budúcnosti. (insidespanishfootball)

REAL SOCIEDAD: Pri veľkých trénerských zmenách v Anglicku sa Davida Moyesa často pýtajú, či sa do Británie nevráti. Škót však má vo veci jasno. V San Sebastiáne má stále pred sebou viaceré výzvy a na 100 percent tam zotrvá aj v sezóne 2015/16. (Football-Espana)

MÁLAGA: Los Boquerones už našli zdroje na 3,5 milióna eur, ktoré budú musieť zaplatiť za Nordina Amrabata. Reprezentant Maroka v Španielsku len hosťuje z Galatasarayu, ale už čoskoro by sa mal stať kmeňovým hráčom. (insidespanishfootball)

GRANADA: Na lavičku El Graná zasadne španielsky tréner José Ramón Sandoval. Ten má skúsenosti z viacerých španielskych tímov a naposledy viedol Sporting Gijón. (ESPN)

CÓRDOBA: Zostup do druhej ligy je už samozrejmosťou, a tak sa plánujú veci pre budúcu sezónu. Jedna zo zmien bude viditeľná aj v mene trénera. José Antontonio Romera predlžovať zmluvu nebude a nahradí ho len 36-ročný Francisco, ktorý viedol Almeríu. (insidespanishfootball)