Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (4.5.)

pondelok, 4. máj 2015 09:51 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (4.5.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (4.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Vo veku 33 rokov dorovnal Iker Casillas bývalého brankára Barcelony, Andoniho Zubizarretu, v počte víťazsiev. Na konte ich má už 333 a ak bude pri trojbodovom zápise ešte raz, na čele tejto štatistiky sa neohrozene osamostatní. (Marca)

REAL SOCIEDAD: V tlači sa objavujú správy, že David Moyes v lete šokujúco opustí La Real a zamieri do West Hamu United. Len nedávno pritom presviedčal verejnosť, že sa zo Španielska preč nechystá. (Mirror)

 

ATLÉTICO MADRID: Atlético len remizovalo cez víkend s Bilbaom a pomaly musí začať kontrolovať svojho prenasledovateľa z Valencie. Po zápase sa diskutovalo o výkone rozhodcu, ktorého sa však Diego Simeone zastal. Povedal, že arbiter, podľa neho, zápas neovplyvnil a zdôraznil, že jeho tím stále bojuje a má ešte tri zápasy, aby udržal miestenku do Champions League. (Football-Espana)

VALENCIA: Útočník Álvaro Negredo odohral v tíme 26 zápasov a už je presvedčený, že tu chce zotrvať aj v budúcom roku. V Manchestri City už v neho nemali dôveru, a preto má svoje ciele vo Valencii a znejú: zahrať si Ligu majstrov. (Daily Mail)

MÁLAGA: Marocký obranca v službách Parmy, Zouhair Feddal, bude mať počas leta na výber množstvo klubov. Okrem talianskych mužstiev ho sleduje aj grécky Panathinaikos a španielska Málaga. (Transfermarkt)

MÁLAGA: Španielsky coach Javi Gracia presne vie, čo budú najdôležitejšie atribúty tímu v závere sezóny. Pôjde o trpezlivosť a vyspelosť. Radosť mu robí aj to, že výkony sú dobré aj napriek zraneniam a nepríjemnostiam, ktoré tím sprevádzali. Včerajší duel s Elche však jeho slová ideálne nepotvrdil a prišla prehra 1:2. (klubový web)

ALMERÍA: Dnes sa kolo dohráva medzi UDA a Celtou Vigo. Tréner domácich, Sergi Barjuan, vidí duel ako „súboj titanov“. Jeho zverenci musia byť dobre pripravení fyzicky aj psychicky a podľa trénera pristupujú k zápasom s maximálnou intenzitou. (Football-Espana)